Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Borrell (ΕΕ): Δεν μπορούμε να διακόψουμε μέσα σε μία μέρα την αγορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία

Borrell (ΕΕ):  Δεν μπορούμε να διακόψουμε μέσα σε μία μέρα την  αγορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία
Οι παραδόσεις από τη Ρωσία αποτελούσαν περίπου το 40% του συνόλου του φυσικού αερίου που αγόραζαν τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν από την έναρξη της επιχείρησης, ανέφερε ο Borrell

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας Josep Borrell δήλωσε ότι τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μείωσαν στο μισό τις αγορές ρωσικού φυσικού αερίου από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Μιλώντας στη Deutsche Welle, ανέφερε ότι οι παραδόσεις από τη Ρωσία αποτελούσαν περίπου το 40% του συνόλου του φυσικού αερίου που αγόραζαν τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν από την έναρξη της επιχείρησης.
«Μέχρι τώρα έχει πέσει στο 20%,» είπε ο Borrell.
Πρόσθεσε πάντως ότι οι αγορές ρωσικού φυσικού αερίου δεν μπορούν να σταματήσουν «εν μία νυκτί».
Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ξεκίνησε ειδική στρατιωτική επιχείρηση μετά από αίτημα για βοήθεια από τους ηγέτες των δημοκρατιών του Donbass, υπενθυμίζει το Tass.
Τόνισε ότι τα σχέδια της Μόσχας δεν περιελάμβαναν κατοχή ουκρανικών εδαφών, με στόχο την αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση της χώρας.
Σε απάντηση, η Δύση άρχισε σταδιακά να εισάγει σαρωτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας και να προμηθεύει όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στο Κίεβο που υπολογίζεται σε δισεκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης