Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση 0,8% για το brent, στα 98,84 δολάρια το βαρέλι - Άνοδος 4,1% στην εβδομάδα

Πετρέλαιο: Πτώση 0,8% για το brent, στα 98,84 δολάρια το βαρέλι - Άνοδος 4,1% στην εβδομάδα
Tο αμερικανικό αργό WTI Σεπμτεμβρίου υποχώρησε κατά 2,25 δολάρια ή 2,4%, στα 92,09 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα

Με πτώση έκλεισαν σήμερα 12/8 οι τιμές του πετρελαίου, ωστόσο σε εβδομαδιαία βάση, WTI και Brent διατήρησαν σημαντικά κέρδη καθώς υποχώρησαν οι φόβοι για μια ενδεχόμενη ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας.
Το πετρέλαιο ανέκαμψε αυτή την εβδομάδα από τις βαριές απώλειες του προηγούμενου 5νθημέρου, μετά τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, η οποία αναπτέρωσε τις ελπίδες ότι η Fed δεν θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια τόσο επιθετικά όσο φοβούνται οι traders, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος ύφεσης.
Ωστόσο, υπάρχει κάτι το ειρωνικό σε αυτό το αφήγημα της αγοράς, σημειώνει ο Alex Kuptsikevich, αναλυτής της FxPro, και εξηγεί: «Η απότομη επιβράδυνση της αύξησης των τιμών και η μείωση της τιμής των καυσίμων ενίσχυσε τις εικασίες ότι η Fed θα επιβραδύνει τη σύσφιξη της πολιτικής της. Αλλά το πετρέλαιο είναι ένα ριψοκίνδυνο περιουσιακό στοιχείο, οπότε τα οφέλη τα καρπώθηκε η υπόλοιπη αγορά».
«Το συμπέρασμα είναι ότι το πετρέλαιο ενισχύθηκε αυτή την εβδομάδα επειδή η οικονομία έστειλε σήμα για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης ύφεσης κατά τους δύο προηγούμενους μήνες», πρόσθεσε ο Kuptsikevich.
Στο πλαίσιο αυτό, το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 2,25 δολάρια ή 2,4%, στα 92,09 δολάρια το βαρέλι.
Στην εβδομάδα το WTI παρέμεινε σε θετικό έδαφος με «άλμα» 3,5%.
Το συμβόλαιο παραδόσεως Οκτωβρίου του brent έχασε 76 σεντς ή 0,8% στα 98,84 δολάρια το βαρέλι, αλλά στην εβδομάδα ενισχύθηκε κατά 4,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης