Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος 1,7% για το brent, στα 100,99 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Άνοδος 1,7% για το brent, στα 100,99 δολάρια το βαρέλι
Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως κέρδισε την Παρασκευή 54 σεντς ή 0,6%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 93,06 δολάρια το βαρέλι.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής 26/8 οι τιμές του πετρελαίου, διευρύνοντας την ανοδική τους πορεία στην εβδομάδα.
Η προοπτική να περικόψει την παραγωγή του ο OPEC+ υπερκέρασε τις ανησυχίες για οικονομική ύφεση και τους φόβους για μείωση της ζήτησης πετρελαίου, παρόλο που οι τελευταίοι ενισχύθηκαν από την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο συνέδριο Jackson Hole, καθώς έστειλε σήμα πως είναι πιθανή μια περαιτέρω επιθετική αύξηση των επιτοκίων, στην προσπάθεια της Fed να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Federal Reserve επανέλαβε τη δέσμευσή του για την ανάσχεση του πληθωρισμού, προειδοποιώντας ότι αναμένει από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια με τρόπο που θα προκαλέσει "πίεση" στην οικονομία της χώρας.
Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως κέρδισε την Παρασκευή 54 σεντς ή 0,6%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 93,06 δολάρια το βαρέλι.
Στην εβδομάδα, το WTI σημείωσε "άλμα" 2,9%, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.
Το συμβόλαιο Οκτωβρίου για το πετρέλαιο τύπου Brent διαμορφώθηκε στα 100,99 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1,65 δολαρίων ή 1,7%, και σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε άνοδο της τάξης του 4,4%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης