Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: «Βουτιά» 5,5% για το brent, στα 99,31 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: «Βουτιά» 5,5% για το brent, στα  99,31 δολάρια το βαρέλι
Το συμβόλαιο Οκτωβρίου του αμερικανικού αργού τύπου WTI έχασε 5,5% κι έκλεισε στα 91,64 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη «βουτιά» άνω του 5% κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς κερδίζουν έδαφος οι  ανησυχίες για επικείμενη οικονομική ύφεση που θα οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης για καύσιμα.  
Οι τιμές του πετρελαίου βρέθηκαν να κερδίζουν σημαντικό έδαφος άνω του 7% τις προηγούμενες ημέρες αντλώντας ώθηση από τους φόβους για την ήδη περιορισμένη προσφορά, με την Σαουδική Αραβία να αφήνει μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων περικοπών στην παραγωγή από τον OPEC+.
Αυτό αφορούσε πάντως περισσότερο την περίπτωση επαναφοράς του Ιράν στην αγορά, ενδεχόμενο που δείχνει να απομακρύνεται καθώς η Τεχεράνη δήλωσε τελικά ότι δεν θα δεχτεί τις «υπερβολικές απαιτήσεις» του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ (IAEA). 
Την ίδια στιγμή, μια πηγή από τον OPEC+ δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο TASS ότι ο OPEC και οι σύμμαχοι του δεν συζητούν αυτή την στιγμή την πιθανότητα περικοπών στην παραγωγή. 
«Ωστόσο η αύξηση των επιτοκίων αυξάνει τις πιθανότητες ύφεσης και οδηγεί το πετρέλαιο χαμηλότερα» ανέφεραν αναλυτές στο CNBC.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο Οκτωβρίου του brent έχασε  5,5% κι έκλεισε στα 99,31 δολάρια το βαρέλι.
Ανάλογα και το συμβόλαιο Οκτωβρίου του αμερικανικού αργού τύπου WTI έχασε 5,5% κι έκλεισε στα 91,64 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης