Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση 2,8% για το brent, στα 96,49 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Πτώση 2,8% για το brent, στα 96,49 δολάρια το βαρέλι
Το συμβόλαιο Οκτωβρίου του αμερικανικού αργού τύπου WTI υποχώρησε κατά 2,3% και έκλεισε στα 89,55 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα

Με νέα πτώση έκλεισαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, εν μέσω των εντεινόμενων ανησυχιών για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας που θα φέρει μείωση της ζήτησης για καύσιμα, καθώς οι κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων τους προκειμένου να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό.
«Οι ανησυχίες για την οικονομία είναι ο βασικός λόγος για την πτώση των τιμών του πετρελαίου», σημειώνει ο James Williams, οικονομικός αναλυτής ενέργειας στην WTRG Economics.
Τα μέλη του OPEC στον OPEC+ έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τη ζήτηση και κατά καιρούς επαναφέρουν το ενδεχόμενο μείωσης των ποσοστώσεων παραγωγής, τονίζει ο Williams, προσθέτοντας ότι η ανησυχία για ύφεση είναι αυτή που κυριαρχεί στη σκέψη των μελών του OPEC.
Ωστόσο, τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφορικών Ενέργειας έδειξαν υποχώρηση των στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ για τρίτη διαδοχική εβδομάδα κι έτσι βοήθησαν το αργό να περιορίσει τις απώλειες του.
Η ΕΙΑ ανέφερε ότι τα αμερικανικά αποθέματα υποχώρησαν κατά 3,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 236 Αυγούστου.
Η ΕΙΑ ανέφερε επίσης ότι τα αποθέματα της βενζίνης υποχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ αντίθετα τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων αυξήθηκαν κατά 100.000 βαρέλια.
Σε κάθε περίπτωση, οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη βάρυναν στις αγορές, πιέζοντας ακόμη χαμηλότερα τα συμβόλαια του αργού που ολοκλήρωσαν τον Αύγουστο με σημαντικές απώλειες, για τρίτο διαδοχικό μήνα.
Έτσι, το συμβόλαιο Οκτωβρίου του Brent έκλεισε με πτώση 2,82 δολαρίων ή 2,8% έκλεισε στα 96,49 δολάρια το βαρέλι.
Το συμβόλαιο, που έληξε με το πέρας της σημερινής συνεδρίασης, κατέγραψε απώλειες άνω του 12% σε επίπεδο μήνα.
Το πλέον ενεργό συμβόλαιο πλέον, αυτό της παράδοσης Νοεμβρίου υποχώρησε επίσης κατά 2,20 δολάρια ή σχεδόν 2,3% και τερμάτισε την ημέρα στα 95,64 δολάρια.
Αντίστοιχα και το συμβόλαιο Οκτωβρίου του αμερικανικού αργού τύπου West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 2,09 δολάρια ή 2,3% και έκλεισε στα 89,55 δολάρια το βαρέλι, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο για το συμβόλαιο επόμενου μήνα από τις 17 Αυγούστου.
Σε επίπεδο μήνα, το αμερικανικό αργό σημείωσε πτώση 9,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης