Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Βουλγαρία: «Αναπόφευκτο» να συνεχιστούν οι συνομιλίες με την Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου

Βουλγαρία: «Αναπόφευκτο» να συνεχιστούν οι συνομιλίες με την Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου

Η Gazprom διέκοψε τις παραδόσεις στη Βουλγαρία στις 27 Απριλίου, καθώς η Σόφια αρνήθηκε να πληρώσει για το φυσικό αέριο σε ρούβλια

Σχετικά Άρθρα

Η Βουλγαρία δηλώνει ότι είναι «αναπόφευκτο» να συνεχιστούν οι συνομιλίες με την Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου
Η Βουλγαρία πρέπει να έχει συνομιλίες με τον ελεγχόμενο από το κράτος ενεργειακό κολοσσό της Ρωσίας Gazprom για την επανέναρξη των παραδόσεων φυσικού αερίου που είχαν σταματήσει τον Απρίλιο δήωσε ο προσωρινός υπουργός Ενέργειας Rossen Hristov την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022.
Ο Hristov δεν ανέφερε πότε θα γίνουν οι συνομιλίες, σύμφωνα με το Reuters.
Δήλωσε ότι η Σόφια θα έχει συνομιλίες με το Αζερμπαϊτζάν αγια να ενισχύσει τις προμήθειες φυσικού αερίου από τη χώρα και θα συζητήσει επίσης παραδόσεις με Τούρκους εμπόρους φυσικού αερίου.
«Δεδομένων των απαιτήσεων των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών για ενέργεια, στην πραγματικότητα, οι συνομιλίες με την Gazprom για ανανέωση των προμηθειών είναι αναπόφευκτες», επισήμανε ο υπουργός.
Η Gazprom διέκοψε τις παραδόσεις στη Βουλγαρία στις 27 Απριλίου, καθώς η Σόφια αρνήθηκε να πληρώσει για το φυσικό αέριο σε ρούβλια μετά από ένα νέο σχέδιο που επέβαλε ο πρόεδρος Putin ως αντίποινα για τις διεθνείς κυρώσεις που ακολούθησαν την απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Η σύμβαση μεταξύ Gazprom Export και Bulgargaz λήγει στο τέλος του έτους.
Η προηγούμενη κυβέρνηση με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Kiril Petkov δήλωσε ότι ειδοποιούσε την Gazprom κάθε μήνα ότι η Σόφια ήταν πρόθυμη να πληρώσει για το φυσικό αέριο σε δολάρια ΗΠΑ, όπως καθορίζεται στη σύμβαση, αλλά ότι δεν υπήρχε απάντηση από την Gazprom.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης