Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος 1,3% για το brent, στα 94,07 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Άνοδος 1,3% για το brent, στα 94,07 δολάρια το βαρέλι
Τα συμβόλαια παραδόσεως Οκτωβρίου για το αμερικανικό West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ενισχύθηκαν κατά 1,1% ή 99 σεντς/βαρέλι και έκλεισαν στα 87,78 δολάρια/βαρέλι.
Στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκαν την Δευτέρα 12/9 οι τιμές του πετρελαίου, καθώς ο «μαύρος χρυσός» εκμεταλλεύθηκε την αβεβαιότητα που επικρατεί αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τις επιπτώσεις ενός πιθανού αδιεξόδου στην παραγωγή και προμήθεια αργού, κλείνοντας σε υψηλά σχεδόν δύο εβδομάδων.
Την ίδια στιγμή, οι προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης καυσίμων επισκιάζονται από τους περιορισμούς του Covid-19 στην Κίνα και το ενδεχόμενο περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.
Σε αυτό το κλίμα, τα συμβόλαια παραδόσεως Οκτωβρίου για το αμερικανικό West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ενισχύθηκαν κατά 1,1% ή 99 σεντς/βαρέλι και έκλεισαν στα 87,78 δολάρια/βαρέλι.
Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο από τις 31 Αυγούστου.
Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό αργό, με τα συμβόλαια Νοεμβρίου του brent να ενισχύονται κατά 1,3% στα 94,07 δολάρια/βαρέλι.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης