Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ενεργειακή κρίση - Βρετανία: Σχέδιο για προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος αν η χώρα «ξεμείνει» από φυσικό αέριο

Ενεργειακή κρίση - Βρετανία: Σχέδιο για προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος αν η χώρα «ξεμείνει» από φυσικό αέριο
Ένα έκτακτο σχέδιο για την ενέργεια καταστρώνει το βρετανικό κράτος, προκειμένου η χώρα να ανταποκριθεί με ετοιμότητα στις ενδεχόμενες ελλείψεις φυσικού αερίου τον χειμώνα

Ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας (ESO) προειδοποίησε ότι θα μπορούσαν να επιβληθούν προγραμματισμένες τρίωρες διακοπές ρεύματος σε ορισμένες περιοχές, στην «απίθανη», όπως τη χαρακτήρισε, περίπτωση που οι προμήθειες φυσικού αερίου δεν επαρκούν για τον χειμώνα.
Ο κίνδυνος των προσωρινών διακοπών όπως σημείωσε η ESO θα μπορούσε να αποφευχθεί με τη βοήθεια των πολιτών.
Η εταιρεία προέτρεψε τα νοικοκυριά να εγγραφούν σε ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας μέσω του προμηθευτή τους, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τον κίνδυνο να «κατεβούν οι διακόπτες».
Την ίδια ώρα, μια μελέτη που συνετάχθη από την National Grid Gas Transmission για την ESO, δείχνει ότι η πιθανότητα έλλειψης προμήθειας φυσικού αερίου στην ηπειρωτική Ευρώπη αναμένεται να επηρεάσει τη δυνατότητα του Ηνωμένου Βασιλείου να πραγματοποιεί εισαγωγές.
Παράλληλα, το φυσικό αέριο που απαιτείται για την τροφοδοσία του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να αυξηθεί κατά σχεδόν 22%.
Το φυσικό αέριο αντιπροσωπεύει πάνω από το 40% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο και μπορεί να κηρυχθεί έκτακτη ανάγκη παροχής αερίου στη χώρα, αν οι εταιρίες δεν μπορούν να προμηθεύσουν με φυσικό αέριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης