Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος 2% για το brent, στα 96,26 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Άνοδος 2% για το brent, στα 96,26 δολάρια το βαρέλι
Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate παράδοσης Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 4,19 δολ. ή 4,7%, φτάνοντας στα 92,64 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το πετρέλαιο ανέβηκε για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση την Παρασκευή 7/10, με το εβδομαδιαίο ράλι για αμερικανικό αργό να ανέρχεται στο +16,5%.
Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate παράδοσης Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 4,19 δολ. ή 4,7%, φτάνοντας στα 92,64 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Αυτή ήταν η υψηλότερη επίδοση που σημείωσε από τις 29 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.
Το Brent Δεκεμβρίου, που αποτελεί και παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, σημείωσε άνοδο 1,84 δολ. ή 2%, στα 96,26 δολάρια το βαρέλι στην ICE Futures Europe, οδεύοντας προς το υψηλότερο κλείσιμό του από τα τέλη Αυγούστου.
Το Brent και το αμερικανικό αργό βρίσκονται και τα δύο σε καλό δρόμο για ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη αφού ο ΟPEC+ (που αποτελείται από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και τους υπό τη Ρωσία συμμάχους τους) συμφώνησε την Τετάρτη να μειώσει τον στόχο παραγωγής του κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Μείωση στις ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, στις 602

Υποχώρηση -μετά από συνεχόμενες αυξήσεις τους τελευταίους μήνες- κατέγραψε ο αριθμός για τις ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου WTI των ΗΠΑ την τρέχουσα εβδομάδα, με το σύνολο να διαμορφώνεται στις 602, έναντι 604 στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα 7/10 η Baker Hughes.
Να σημειωθεί πως οι ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου μειώθηκαν στις 158, από 159.
Οι συνολικές ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης ανήλθαν σε 762 από 764.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης