Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση 2,3% για το brent, στα 94,57 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Πτώση 2,3% για το brent, στα 94,57 δολάρια το βαρέλι
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Νοεμβρίου, σημείωσε άνοδο 1,84 δολ. ή 2,1%, κλείνοντας στα 89,11 δολ. το βαρέλι.
Με κέρδη, για πρώτη φορά σε τέσσερις συνεδριάσεις, βρίσκοντας στήριξη από τη "στενότητα" των προμηθειών για θέρμανση τον χειμώνα, κινήθηκαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, λαμβάνοντας ώθηση και από τη μείωση κατά σχεδόν 5 εκατ. βαρέλια των αποθεμάτων διυλισμένων πετρελαϊκών προϊόντων στις ΗΠΑ.
Οι traders ενέταξαν στους υπολογισμούς τους και τα ισχυρότερα του αναμενομένου στοιχεία για τον πληθωρισμό Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, την προειδοποίηση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA) ότι οι περικοπές στην παραγωγή από πλευράς OPEC+ θα μπορούσαν να ρίξουν την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση, καθώς και τη μεγαλύτερη του αναμενομένου αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.
Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Δεκεμβρίου, κέρδισε 2,12 δολ. ή 2,3%, στα 94,57 δολ. το βαρέλι ενώ, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Νοεμβρίου, σημείωσε άνοδο 1,84 δολ. ή 2,1%, κλείνοντας στα 89,11 δολ. το βαρέλι.
Τα κέρδη για το αργό ήρθαν παρά τις απώλειες στην αρχή της συνεδρίασης, κυρίως μετά την ανακοίνωση της πτώσης των αποθεμάτων των διυλισμένων (περιλαμβάνουν και το πετρέλαιο θέρμανσης) κατά 4,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που τελείωσε στις 7 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης