Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άλμα +2,6% για το πετρέλαιο Brent λόγω μείωσης στις προμήθειες στις ΗΠΑ, στα 92.41 δολάρια ανά βαρέλι

Άλμα +2,6% για το πετρέλαιο Brent λόγω μείωσης στις προμήθειες στις ΗΠΑ, στα 92.41 δολάρια ανά βαρέλι
Άνοδος για το πετρέλαιο...

Άνοδο σημείωσαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου έπειτα από σερί πτωτικές συνεδριάσεις καθώς τα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ έδειξαν μειώσεις στις εγχώριες προμήθειες αργού και βενζίνης.
Τους traders απασχόλησε επίσης ο αντίκτυπος των σχεδίων της κυβέρνησης Biden να απελευθερώσει περισσότερο αργό από το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου.
Σε αυτό το πλαίσιο, το αργό West Texas Intermediate, παραδόσεως Νοεμβρίου, σημείωσε άνοδο 3,3%, στα 85,55 δολ.
Το Brent Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 2,6%, στα 92,41 δολάρια το βαρέλι.
Τα πετρέλαιο έσπασε ένα τριήμερο σερί απωλειών την Τετάρτη.
Οι απώλειες μια ημέρα νωρίτερα αποδίδονταν εν μέρει στις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν γύρω από την απελευθέρωση περαιτέρω αργού από το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου των ΗΠΑ.
Η αγορά εξακολουθεί να χωνεύει αυτές τις ειδήσεις, αλλά δεν είναι «συμβάν», δεδομένου ότι είναι το τελευταίο μέρος της απελευθέρωσης 180 εκατομμυρίων βαρελιών που θα κυκλοφορήσει στην αγορά, δήλωσε ο Matt Smith, επικεφαλής αναλυτής πετρελαίου, Americas, στην Kpler.
Σε αυτό το κλίμα άλλωστε, αναλυτές της UBS εκτιμούν ότι για να εξισορροπηθεί η προσφορά με τη ζήτηση η τιμή του αργού θα πρέπει να ξεπεράσει τα 100 δολάρια.
«Κατά τη γνώμη μας, οι τιμές πρέπει να ανέβουν πάνω από τα 100 δολ. το βαρέλι τους επόμενους μήνες για να επιβραδυνθεί η ζήτηση και να αποκατασταθεί η ισορροπία, δεδομένου ότι τα αποθέματα του πετρελαίου βρίσκονται σε χαμηλά πολλών ετών», έγραψαν σε σημείωμά τους.
Όσον αφορά το σχέδιο για την επιβολή πλαφόν στις τιμές του ρωσικού αργού, που σχεδιάζει η G7, αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να επεκταθεί στους παραγωγούς του ΟΠΕΚ.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters υπό καθεστώς ανωνυμίας, η Ουάσιγκτον έχει επικοινωνήσει με τους εκπροσώπους του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) για να τους διαβεβαιώσει επί τούτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης