Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος 1,07% για το brent, στα 96.71 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Άνοδος 1,07% για το brent, στα 96.71 δολάρια το βαρέλι
Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Δεκεμβρίου, ενισχύθηκαν 1,01% ή 1,17 δολάρια στα 88.79 δολάρια ανά βαρέλι.
Άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη μέρα κατέγραψαν τα συμβόλαια του πετρελαίου, με τις τιμές του αμερικανικού αργού να προσεγγίζουν τα 90 δολάρια ανά βαρέλι για την Πέμπτη 27/10.
Το θετικό κλίμα συντηρήθηκε από τα χθεσινά στοιχεία για τα αποθεματικά πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Ακόμα, η σημερινή αύξηση των βασικών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ενίσχυσε τις προσδοκίες για το ότι ενδέχεται να μπει τέλος στην επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής των μεγάλων κεντρικών τραπεζών, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τόνωση της ζήτησης «μαύρου χρυσού» στην παγκόσμια αγορά, σύμφωνα με το Reuters.
Ωστόσο, παραμένουν οι ανησυχίες για την Κίνα -τον μεγαλύτερο καταναλωτή ενέργειας παγκοσμίως- για την πορεία της οικονομίας της ασιατικής χώρας μετά από την επανεκλογή του Σι Τζίνπινγκ στην ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και υπό τον φόβο για τις επόμενες οικονομικές πολιτικές του Πεκίνου.
Υπό αυτό το πρίσμα, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Δεκεμβρίου, ενισχύθηκαν 1,3% ή 1,17 δολάρια στα 89.08 δολάρια ανά βαρέλι.
Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Ιανουαρίου, το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) κατέγραψαν άνοδο 1,32% ή 1,23 δολάρια στα 95.02 δολάρια ανά βαρέλι.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης