Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Δούκας (ΠΑΣΟΚ): Νέα υψηλά υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας τον Οκτώβριο από τον στρεβλό μηχανισμό της κυβέρνησης

Δούκας (ΠΑΣΟΚ): Νέα υψηλά υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας τον Οκτώβριο από τον στρεβλό μηχανισμό της κυβέρνησης
Oι προμηθευτές πούλησαν το ρεύμα σε υπερδιπλάσια τιμή από ότι αγόρασαν, τονίζει ο Χ. Δούκας, επικαλούμενος τα στοιχεία της ΡΑΕ
Σχετικά Άρθρα

«Εκπνέει ο Οκτώβριος και τα υπερκέρδη στο ρεύμα και αυτό το μήνα είναι αποκαλυπτικά», σχολίασε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Χάρης Δούκας σε δήλωσή του επικρίνοντας την κυβέρνηση πως ευνοεί με τον μηχανισμό που εφαρμόζει τα υπερκέρδη των παραγωγών.
Ο κ. Δούκας επικαλείται τα στοιχεία της ΡΑΕ σύμφωνα με τα οποία αναφέρει ότι «οι προμηθευτές αγόρασαν το ρεύμα 233 ευρώ / MWh στην πανάκριβη ελληνική χονδρεμπορική, που σημειωτέον τον Οκτώβριο ήταν πρώτη στην Ευρώπη, και πούλησαν κοντά στα 600 ευρώ. Δηλαδή, σε υπερδιπλάσια τιμή από την αγορά κερδίζοντας μόνο για ένα μήνα τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ».
Τονίζει επιπλέον ότι «ο περίφημος μηχανισμός της κυβέρνησης δημιουργεί κάθε μήνα εκατοντάδες εκατομμύρια νέα υπερκέρδη σε όλους του προμηθευτές μέσω των πανάκριβων τιμολογίων που ανακοινώνουν.
Για να εξισορροπήσει αυτόν το στρεβλό μηχανισμό η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να ξοδεύει δυσθεώρητα ποσά επιδοτήσεων κάθε μήνα απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό».
Σύμφωνα με τον κ. Δούκα «η πολιτική ανεπάρκεια της κυβέρνησης να αντικαταστήσει την στρεβλή εκδοχή της ρήτρας αναπροσαρμογής με ένα αποτελεσματικό σύστημα διαμόρφωσης τιμών λιανικής και δίκαιων αποζημιώσεων για όλους, οδήγησε σε αυτό το κάκιστα σχεδιασμένο σύστημα που χρηματοδοτεί κάθε μήνα τα υπερκέρδη ενεργειακών εταιρειών, αντί για τις κρίσιμες υποδομές για την χώρα και τις επόμενες γενιές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης