Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Το ενεργειακό κόστος απειλεί τη βιομηχανία - Τι θα γίνει με τα διμερή συμβόλαια

Το ενεργειακό κόστος απειλεί τη βιομηχανία - Τι θα γίνει με τα διμερή συμβόλαια

Τι λένε ΣΕΒ και ΕΒΙΚΕΝ

Σε μείζον ζήτημα για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας αναδεικνύεται το ενεργειακό κόστος καθώς άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Γερμανία, η Δανία λαμβάνουν μέτρα στήριξης της βιομηχανικής παραγωγής τους παρεμβαίνοντας με δραστικό τρόπο στις τιμές τόσο του φυσικού αερίου, όσο και του ηλεκτρισμού.

Το θέμα που τίθεται εδώ και μήνες με ιδιαίτερη ένταση από Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας, απασχολεί πλέον το σύνολο της ελληνικής επιχειρηματικότητας που αναζητεί τρόπους μείωσης του ενεργειακού κόστους στρέφοντας το ενδιαφέρον της κυρίως στα διμερή συμβόλαια.

Τη κρισιμότητα της κατάσταση υπογραμμίζει και το γεγονός ότι χθες ανακοινώθηκαν οι προτάσεις της ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί στη Γερμανία για το θέμα αυτό, οι οποίες συστήνουν την επιβολή πλαφόν στα 7 λεπτά ανά KWh στην τιμή του φυσικού αερίου για τις μεγάλες βιομηχανίες από 1/1/23 ως το τέλος Απριλίου 2024. Εξάλλου πρόσφατα η Κομισιόν ενέκρινε το πακέτο ενίσχυσης της Δανίας, ύψους 3,4 δισ. ευρώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων έντασης ενέργειας.
Ας σημειωθεί ότι το γερμανικό πακέτο προβλέπει, μεταξύ άλλων, πλαφόν και στην τιμή του αερίου για τους οικιακούς καταναλωτές στα 12 λεπτά /KWh από τον Μάρτιο 2023 ως το τέλος του 2024 τουλάχιστον.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης