Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Gazprom: Αύξηση στην παγκόσμια κατανάλωση αερίου κατά 20% λόγω Κίνας – Σοβαρό ενεργειακό πρόβλημα στην ΕΕ

Gazprom: Αύξηση στην παγκόσμια κατανάλωση αερίου κατά 20% λόγω Κίνας –  Σοβαρό ενεργειακό πρόβλημα στην ΕΕ
Η Κίνα θα παίξει τον βασικό ρόλο στην αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας και ο όγκος της αγοράς φυσικού αερίου της χώρας θα είναι πάνω από τη συνολική κατανάλωση σε όλες τις χώρες των ευρωπαϊκών περιοχών
Σχετικά Άρθρα

Οι πράξεις δολιοφθοράς στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream επιδείνωσαν περαιτέρω την κατάσταση στην αγορά ενέργειας, ανακοίνωσε την Πέμπτη (10/11/2022) η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom.
«Οι εξελίξεις το 2022 επιβεβαίωσαν γενικά την υψηλή σημασία των ορυκτών καυσίμων για την παγκόσμια οικονομία.
Ειδικότερα, σημειώνεται η αύξηση της ζήτησης για άνθρακα και προϊόντα πετρελαίου.
Ο στόχος απεξάρτησης από άνθρακα πέρασε στο παρασκήνιο στην πλειονότητα των χωρών.
Η ενεργειακή ασφάλεια και η προσβασιμότητα στους ενεργειακούς πόρους έχει γίνει ξανά προτεραιότητα.
Ταυτόχρονα, οι άνευ προηγουμένου πράξεις δολιοφθοράς στους υπεράκτιους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2 επιδείνωσαν περαιτέρω την κατάσταση στην αγορά ενέργειας», προσθέτει η Gazprom.

Ανισορροπία

Οι διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές εμπορευμάτων που συνοδεύονται από φαινόμενα κρίσης είναι το κύριο αποτέλεσμα φέτος, ανέφερε η εταιρεία φυσικού αερίου.
«Η ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης φυσικού αερίου εντάθηκε το 2022 ως συνέπεια πολιτικών αποφάσεων που ελήφθησαν σε ορισμένες χώρες, με στόχο την εγκατάλειψη της εισαγωγής ρωσικού αερίου.
Η ανακατανομή των ροών υγροποιημένου φυσικού αερίου και η ανακατεύθυνσή τους στην ευρωπαϊκή αγορά από άλλες περιοχές συνέβησαν εν μέσω της αύξησης στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
Ταυτόχρονα, ένα σημαντικό μέρος της σταδιακής αύξησης των προμηθειών LNG στην Ευρώπη υποστηρίχθηκε λόγω της ανακατεύθυνσης των παρτίδων και όχι μέσω της αύξησης της παραγωγής του.
Αυτό οδήγησε στην πραγματικότητα σε έλλειψη ενέργειας σε άλλες χώρες», σημείωσε η εταιρεία.

Αύξηση λόγω Κίνας

Η κατανάλωση φυσικού αερίου θα συνεχίσει να αυξάνεται παγκοσμίως και μπορεί να είναι περίπου 20% πάνω από το επίπεδο του 2021 έως το 2040, προβλέπει η Gazprom.
Η Κίνα θα παίξει τον βασικό ρόλο στην αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας και ο όγκος της αγοράς φυσικού αερίου της χώρας θα είναι πάνω από τη συνολική κατανάλωση σε όλες τις χώρες των ευρωπαϊκών περιοχών ήδη από το τέλος αυτής της δεκαετίας, πρόσθεσε ο ρωσικός κολοσσός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης