Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: «Βουτιά» 3% για το brent, στα 93,14 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: «Βουτιά» 3% για το brent, στα 93,14 δολάρια το βαρέλι
Το συμβόλαιο του WTI παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 3,5% και έκλεισε στα 85,87 δολ. το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα
Με μεγάλη πτώση έκλεισαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο των απογοητευτικών προβλέψεων του OPEC για την πορεία της ζήτησης το 2022
Συγκεκριμένα, ο OPEC υποβάθμισε την πρόβλεψή του για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2022 για πέμπτη φορά από τον Απρίλιο, ενώ αναθεώρησε καθοδικά και τις εκτιμήσεις του για το 2023, επικαλούμενος τις αυξανόμενες μακροοικονομικές προκλήσεις, και κυρίως τον υψηλό πληθωρισμό και την αύξηση επιτοκίων.που ενισχύουν τις πιθανότητες μιας παγκόσμιας ύφεσης.
Η ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί το 2022 κατά 2,55 εκατ. βαρέλια την ημέρα ή κατά 2,6%, ανέφερε ο OPEC στη μηνιαία έκθεσή του, με την τελευταία του εκτίμηση να είναι μειωμένη κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη.
«Η παγκόσμια οικονομία έχει εισέλθει σε μια περίοδο σημαντικής αβεβαιότητας και αυξανόμενων προκλήσεων κατά το δ' τρίμηνο του 2022», προειδοποίησε ο OPEC.
«Οι καθοδικοί κίνδυνοι περιλαμβάνουν τον υψηλό πληθωρισμό, τη νομισματική σύσφιξη από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες, τα υψηλά επίπεδα δημόσιου χρέους σε πολλές περιοχές και τις συνεχιζόμενες διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού», πρόσθεσε.
Πρόκειται για την τελευταία έκθεση πριν ο OPEC και οι σύμμαχοί του - που μείωσαν πρόσφατα τους στόχους παραγωγής - συναντηθούν στις 4 Δεκεμβρίου για να καθορίσουν εκ νέου την πολιτική τους.
Για το 2023 ο OPEC αναμένει ότι η ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 2,24 εκατ. βαρέλια ημερησίως, επίσης κατά 100.000 βαρέλια ημερησίως χαμηλότερα σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις.
Στο πλαίσιο αυτό το brent Ιανουαρίου έχασε 2,85 δολάρια ή 3% κι έκλεισε στα 93,14 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.
Αντίστοιχα, το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού WTI παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 3,09 δολ. ή 3,5% και έκλεισε στα 85,87 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

www.bankingnews.gr

.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης