Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Σχεδόν αμετάβλητη η τιμή του brent, μετά από ενδοσυνεδριακή «βουτιά» 5,5%, στα 87,45 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Σχεδόν αμετάβλητη η τιμή του brent, μετά από ενδοσυνεδριακή «βουτιά» 5,5%, στα 87,45 δολάρια το βαρέλι
Tο συμβόλαιο Δεκεμβρίου του αμερικανικού αργού έχασε 0,4% και έκλεισε στα 79,73 δολ. το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα

Με οριακές μεταβολές έκλεισαν τελικά οι τιμές του πετρελαίου, που ενδοσυνεδριακά βρέθηκαν να κατρακυλούν σε χαμηλά 10 μηνών, μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal το οποίο ανέφερε ότι η Σαουδική Αραβία θα προτείνει αύξηση της παραγωγής στην προγραμματισμένη για το Δεκέμβριο συνεδρίαση του OPEC+. 
Το δημοσίευμα διέψευσε λίγο αργότερα ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, επισημαίνοντας ότι ο OPEC και οι σύμμαχοί του (μεταξύ των οποίων και η Ρωσία) δεν συζητούν επικείμενες αποφάσεις ενόψει των συνεδριάσεων του Οργανισμού, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της χώρας SPA.
Το SPA συν τοις άλλες ανέφερε ότι ο Υπουργός Abdulaziz bin Salman είπε πως η τρέχουσα μείωση της παραγωγής αργού κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα θα συνεχιστεί έως το τέλος του 2023, ενώ πρόσθεσε ότι ο OPEC+ είναι έτοιμος να παρέμβει με νέες μειώσεις εάν χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για την εξισορρόπηση του ισοζυγίου προσφοράς - ζήτησης.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα ο OPEC+ προχώρησε σε μια ισχυρή περικοπή παραγωγής κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα για να στηρίξει τις τιμές, προκαλώντας τότε την οργισμένη αντίδραση του Λευκού Οίκου.
Μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε κατηγορήσει τότε τον Οργανισμό ότι υπονομεύει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να ασκήσει πίεση στη Ρωσία προκειμένου να τερματίσει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ, είχαν προκύψει συζητήσεις για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου αφότου η κυβέρνηση Biden έκρινε την περασμένη Πέμπτη πως ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Mohamed bin Salman είχε ασυλία από οποιαδήποτε προσφυγή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Jamal Kasoghi.
Μετά την κατηγορηματική διάψευση της πρότασης για αύξηση της παραγωγής εκ μέρους του Ριάντ, το αργό που είχε φτάσει να χάνει έως και 5,5% μάζεψε τελικά τις απώλειες του κι έκλεισε με το συμβόλαιο Ιανουαρίου του brent να ενισχύεται κατά 15 σεντς στα 87,45 δολάρια το βαρέλι, και το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του αμερικανικού αργού να χάνει  0,4% και να κλείνει στα 79,73 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης