Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Οριακή πτώση 0,2% για το brent, στα 83,03 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Οριακή πτώση 0,2% για το brent, στα 83,03 δολάρια το βαρέλι
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού WTI παραδόσεως Ιανουαρίου κέρδισε 1,2% στα 78,20 δολ. το βαρέλι.
Σχετικά Άρθρα

Με άνοδο έκλεισε το πετρέλαιο, με τους επενδυτές να αντλούν ώθηση από την αισιοδοξία για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζει η Κίνα μετά τις διαδηλώσεις και τις ταραχές των προηγούμενων ημερών.
Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε μια νέα πρωτοβουλία για τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων καθώς τα νέα κρούσματα στη χώρα σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο παρά την επαναφορά των αυστηρών περιορισμών σε πολλές κινεζικές πόλεις.
Η επαναφορά των περιοριστικών μέτρων έχει πυροδοτήσει ένα πρωτοφανές κύμα αντιδράσεων, με τους διαδηλωτές να ζητούν την παραίτηση του προέδρου Xi.
Στο μεταξύ, οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις του OPEC+ στο τέλος της εβδομάδας μετά την απόφαση του καρτέλ τον προηγούμενο μήνα να μειώσει την παραγωγή του κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Όπως αναφέρει το Reuters, o OPEC+ σύμφωνα με ορισμένες πηγές του καρτέλ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη την παραγωγή του κατά τη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με δύο άλλες πηγές ωστόσο δεν αποκλείεται να τη μειώσει περαιτέρω, προκειμένου να στηρίξει τις τιμές του πετρελαίου, που τις τελευταίες μέρες υποχώρησαν πολύ.
Στο πλαίσιο αυτό το Brent Ιανουαρίου, έχασε 16 cents ή 0,2% στα 83,03 δολ. το βαρέλι.
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού WTI παραδόσεως Ιανουαρίου κέρδισε 96 cents ή 1,2% και έκλεισε στα 78,20 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης