Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Erdogan: Ξεκινούν τα έργα για να υποκαταστήσει η Τουρκία τους αγωγούς Nord Stream - Θα γίνει κόμβος μεταφοράς φυσικού αερίου στην ΕΕ

Erdogan: Ξεκινούν τα έργα για να υποκαταστήσει η Τουρκία τους αγωγούς Nord Stream - Θα γίνει κόμβος μεταφοράς φυσικού αερίου στην ΕΕ
Τον Οκτώβριο, ο Vladimir Putin πρότεινε στην Τουρκία τη δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου για τη μεταφορά του στην Ευρώπη
Η Τουρκία διεξάγει προπαρασκευαστικές ενέργειες ώστε να καταστεί σύντομα κόμβος μεταφοράς φυσικού αερίου, δήλωσε ο Πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan σε συνάντηση με νέους στη νοτιοανατολική πόλη Σανλιούρφα την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022.
«... Οι εργασίες για το φυσικό αέριο δεν τελειώνουν μόνο με την ανάπτυξη κοιτασμάτων στη Μαύρη και στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Όπως γνωρίζετε, ο Vladimir Putin πρότεινε να δημιουργήσουμε έναν κόμβο φυσικού αερίου στην Τουρκία για τη διανομή φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
Σε αυτή τη φάση προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό», είπε ο αρχηγός του κράτους»
Τον Οκτώβριο, ο Vladimir Putin πρότεινε τη δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα καταστήσει δυνατή την αναπλήρωση των όγκων διέλευσης μέσω των αγωγών Nord Stream .
Όπως τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, ένα τέτοιο έργο είναι οικονομικά εφικτό και το επίπεδο ασφάλειας θα είναι πολύ υψηλότερο.
Σημείωσε, επίσης, ότι ο κόμβος θα επιτρέψει τη ρύθμιση της τιμής του φυσικού αερίου «σε κανονικό επίπεδο αγοράς, χωρίς πολιτικές εμπλοκές».
Τον Νοέμβριο, ο Erdogan δήλωσε ότι η τοποθεσία του κόμβου θα ήταν πιθανότατα η περιοχή Trakya στη βορειοδυτική Τουρκία.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ένας οδικός χάρτης για αυτό το έργο ενδέχεται να δημοσιοποιηθεί πριν από το τέλος του έτους.
Οι ρωσικοί αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2, που εκτείνονται κατά μήκος του πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας , ανατινάχτηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου.
Η Γερμανία, η Δανία και η Σουηδία δεν απέκλεισαν το σενάριο του σαμποτάζ.
Ο φορέας εκμετάλλευσης του Nord Stream, Nord Stream AG, ανακοίνωσσε ότι είναι αδύνατο να εκτιμηθεί ο χρόνος των επισκευών και το πότε θα επιστρεύσει στα κανονικά επίπεδα η διέλευση του φυσικού αερίου.
Ο Γενικός Εισαγγελέας της Ρωσίας ξεκίνησε έρευνες για πράξη διεθνούς τρομοκρατίας όσον αφορά τη δολιοφθορά στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης