Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΗΑΝ: Στην αφετηρία οι γεωθερμικές γεωτρήσεις στα πεδία Λέσβου, Μήλου Κιμώλου - Πολυαίγου και Νισύρου

ΔΕΗΑΝ: Στην αφετηρία οι γεωθερμικές γεωτρήσεις στα πεδία Λέσβου, Μήλου Κιμώλου - Πολυαίγου και Νισύρου
Ακόμη δεν έχει εκδοθεί η απόφαση σχετικά με τα περιθώρια διείσδυσης σταθμών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα μη διασυνδεδεμένα νησιά
Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι ερευνητικές γεωτρήσεις για την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων Λέσβου, Μήλου Κιμώλου-Πολυαίγου και Νισύρου από τη ΔΕΗΑΝ. Ήδη έχουν προχωρήσει οι σχετικές μελέτες, καθώς και η απαιτούμενη αδειοδοτική διαδικασία προκειμένου να προχωρήσουν όλα τα έργα με ασφάλεια. Αφού ολοκληρωθούν οι ερευνητικές γεωτρήσεις, θα ακολουθήσει η κατασκευή μονάδων ηλεκτροπαραγωγής οι οποίες θα τροφοδοτούνται με γεωθερμικό ρευστό, οι οποίες στο νησί της Λέσβου θα είναι ισχύος 8 MW, ενώ στη Μήλο και στη Νίσυρο από 5 MW στο κάθε νησί.
Ωστόσο, ακόμη δεν έχει εκδοθεί η απόφαση σχετικά με τα περιθώρια διείσδυσης σταθμών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα μη διασυνδεδεμένα νησιά με το ηλεκτρικό σύστημα της ηπειρωτικής χώρας από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και από τον ΔΕΔΔΗΕ, η οποία θα καθορίσει τα περιθώρια ισχύος στα συγκεκριμένα νησιά, προκειμένου οι νέες υποδομές ηλεκτροπαραγωγής να συνυπολογιστούν στον διαθέσιμο ηλεκτρικό χώρο για όσο διάστημα τα συγκεκριμένα νησιά παραμένουν μη διασυνδεδεμένα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης