Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Eπένδυση-μαμούθ των των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην καθαρή ενέργεια

Eπένδυση-μαμούθ των των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην καθαρή ενέργεια
Η Taqa θα κατέχει μερίδιο 43% στην εταιρεία, η Mubadala θα διατηρήσει το 33% της και η ADNOC θα κατέχει το 24%, ανέφεραν οι τρεις εταιρείες σε ανακοίνωσή τους

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ADNOC),  η κρατική εταιρεία ενέργειας (Taqa) και το κρατικό επενδυτικό ταμείο Mubadala Investment Company ανακοίνωσαν ότι απέκτησαν μερίδιο στη Masdar, τη «ναυαρχίδα» του Εμιράτου στον τομέα της καθαρής ενέργειας.
Η Taqa θα κατέχει μερίδιο 43% στην εταιρεία, η Mubadala θα διατηρήσει το 33% της και η ADNOC θα κατέχει το 24%, ανέφεραν οι τρεις εταιρείες σε ανακοίνωσή τους.
Όπως μεταδίδει το Nasdaq, η Taqa, η οποία κατέβαλε 1,02 δισ. δολάρια σε μετρητά για το μερίδιό της, θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στην επιχείρηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Masdar, ενώ η ADNOC θα επικεντρωθεί στα σχέδια για ανάπτυξη στον τομέα του πράσινου υδρογόνου.
Η Masdar ιδρύθηκε από τη Mubadala το 2006 για να διευρύνει τον ρόλο των ΗΑΕ στον παγκόσμιο ενεργειακό τομέα και να προωθήσει το πρόγραμμα δράσης της χώρας για το κλίμα.
Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες και έχει επενδύσει σε παγκόσμια έργα συνολικής αξίας 20 δισ. δολαρίων.
Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας, η Masdar έχει στόχο να αυξήσει σε τουλάχιστον 100 GW την παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κυρίως αιολικής και ηλιακής ενέργειας, έως το 2030.Η νέα επιχείρηση πράσινου υδρογόνου της εταιρείας έχει επίσης στόχο ετήσια παραγωγική ικανότητα έως και 1 εκατ. τόνους έως το 2030, που ισοδυναμεί με εξοικονόμηση περισσότερων από 6 εκατομμυρίων τόνων εκπομπών CO2.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης