Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Novak (Ρωσία): Ισορροπημένη η παγκόσμια πετρελαϊκή αγορά χάρη στην απόφαση του OPEC + να μειώσει την παραγωγή

Novak (Ρωσία): Ισορροπημένη η παγκόσμια πετρελαϊκή αγορά χάρη στην απόφαση του OPEC + να μειώσει την παραγωγή
Σήμερα, υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες που προκαλούνται από τις πληθωριστικές τάσεις και την αύξηση των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών, τόνισε ο αντπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης
Σχετικά Άρθρα
Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου είναι σήμερα ισορροπημένη χάρη στην απόφαση του OPEC + να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τον Νοέμβριο 2022, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Alexander Novak σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24.
«Σήμερα, κατά τη γνώμη μου, η αγορά είναι ισορροπημένη χάρη στο γεγονός ότι ο OPEC + αποφάσισε να μειώσει την παραγωγή κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τον Νοέμβριο έως το τέλος του τρέχοντος έτους και για ολόκληρο το επόμενο έτος», είπε.
Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης τόνισε ότι η απόφαση του OPEC + κατέστησε δυνατή την εξισορρόπηση της αγοράς κατά τη χειμερινή πτώση της ζήτησης πετρελαίου και τη μείωση της ζήτησης λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού, ειδικά στην Κίνα.

Αβεβαιότητες


«Σήμερα, υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες που προκαλούνται από τις πληθωριστικές τάσεις, την αύξηση των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών.
Ως εκ τούτου, παρακολουθούμε την κατάσταση πολύ προσεκτικά ως μέρος των συνεδριάσεων του OPEC + κατά τη διάρκεια του έτους.
«Είχαμε συνεδριάσεις κάθε μήνα.
Τώρα οι συναντήσεις μας έχουν γίνει λιγότερο συχνές, μία φορά κάθε 2 μήνες αλλά είμαστε ανά πάσα στιγμής έτοιμοι για παρεμβάσεις» πρόσθεσε ο Novak σύμφωνα με το Tass.

Εξομάλυνση στην αγορά

Σύμφωνα με τον ίδιο, στα έξι χρόνια της ύπαρξής της, η συμφωνία του OPEC + έδειξε ένα πολύ καλό παράδειγμα της συλλογικής αλληλεπίδρασης 23 χωρών, που βοήθησε στην εξομάλυνση των αρνητικών πτυχών στην αγορά πετρελαίου.
«Και υπήρξαν αρκετά αυτό το διάστημα.
Πιστεύουμε ότι το κάνουμε όχι μόνο προς το συμφέρον των παραγωγών, αλλά και προς το συμφέρον των καταναλωτών για να διασφαλίσουμε μια σταθερή κατάσταση στην αγορά», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης