Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρωσία για Nord Streams: Άγνωστο το χρονοδιάγραμμα και το κόστος επισκευής των αγωγών – Δεν έχουμε τα πλήρη στοιχεία

Ρωσία για Nord Streams: Άγνωστο το χρονοδιάγραμμα και το κόστος επισκευής των αγωγών – Δεν έχουμε τα πλήρη στοιχεία
Οι φορείς εκμετάλλευσης των αγωγών δεν έχουν πρόσβαση στα δεδομένα, σύμφωνα με τον Ρώσο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Alexander Novak
Η επισκευή του αγωγού Nord Stream εξακολουθεί να είναι εφικτή, αλλά θα απαιτούσε χρόνο και χρήμα, δήλωσε ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak σε συνέντευξή του την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022.
Δεν είναι ακόμη δυνατό να πούμε πόσο χρόνο θα χρειαστούν οι πιθανές επισκευές και πόσο θα κοστίσουν, καθώς η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και οι φορείς εκμετάλλευσης των αγωγών δεν έχουν πρόσβαση στα δεδομένα.
«Ειδικοί που ασχολούνται με τέτοια ζητήματα λένε ότι είναι τεχνικά εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά αυτό θα απαιτούσε χρόνο και χρήμα.
Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, είναι δύσκολο να πούμε πότε θα αποκατασταθεί η υποδομή των αγωγών και πόσο θα κοστίσει συνολικά », είπε. TASS.
«Προς το παρόν, οι φορείς εκμετάλλευσης της Nord Stream AG και της Nord Stream 2 AG δεν έχουν πρόσβαση σε δεδομένα που λαμβάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες των ευρωπαϊκών χωρών στο πλαίσιο της έρευνας», δήλωσε ο Novak.
Νωρίτερα, η εταιρεία Nord Stream AG ανέφερε ότι τρεις διακλαδώσεις των υπεράκτιων αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 είχαν υποστεί άνευ προηγουμένου ζημιά στις 26 Σεπτεμβρίου.

Πράξη δολιοφθοράς

Σουηδοί σεισμολόγοι αποκάλυψαν αργότερα ότι δύο εκρήξεις καταγράφηκαν κατά μήκος των αγωγών Nord Stream στις 26 Σεπτεμβρίου.
Η Εισαγγελία δήλωσε στις 18 Νοεμβρίου ότι οι εκρήξεις ήταν πράξη δολιοφθοράς και ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin απέδωσε την ευθύνη για την κατάσταση στη Δύση, λέγοντας ότι ουσιαστικά έχει ξεκινήσει την καταστροφή της ενεργειακής υποδομής της Ευρώπης.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Dmitry Peskov σημείωσε ότι οι προσπάθειες της Ρωσίας να συμμετάσχει στην έρευνα για τη δολιοφθορά του έργου Nord Stream συνάντησαν αντιδράσεις, γεγονός που θα εξέπληξε πολλούς ανθρώπους στη Γερμανία, τη Σουηδία και τη Δανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης