Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αυξημένες πιθανότητες για κοίτασμα - μαμούθ νότια της Κρήτης

Αυξημένες πιθανότητες για κοίτασμα - μαμούθ νότια της Κρήτης
Το κοίτασμα εκτιμάται ικανό να αναπληρώσει το έλλειμμα του ρωσικού φυσικού αερίου της Ευρώπης για τα επόμενα 10 χρόνια
Σε σημαντική αποκάλυψη προέβη ο ΥΠΕΝ Κώστας Σκρέκας στο περιθώριο της εκδήλωσης του rebranding της ΕΔΕΥΕΠ ως HEREMA και αφορά στις ιδιαίτερα αισιόδοξες ενδείξεις που φέρουν τα πρώτα σεσμικα δεδομένα από τις έρευνες στα ΝΔ της Κρήτης που ολοκληρώνονται τον Φεβρυουάριο.
Όπως ανέφερε ο ΥΠΕΝ οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν, ότι το κοίτασμα εκτιμάται ικανό να αναπληρώσει το έλλειμμα του ρωσικού φυσικού αερίου της Ευρώπης για τα επόμενα 10 χρόνια.
Σε αξία αυτό μεταφράζεται σε 30 δισ και εφόσον πράγματι επιβεβαιωθούν αυτές οι ενδείξεις θα αποτελέσει ένα πολύ ισχυρό περιουσιακό στοιχείο τόσο για το Ελληνικό Δημόσιο, όσο και για την κοινοπραξία  EXXON - Helleniq Εnergy ( πρώην ΕΛΠΕ) .
Από εκεί και πέρα το μεγάλο ζήτημα που θα προκύψει, θα έχει να κάνει  με τις επενδύσεις που θα πρέπει να γίνουν στον τομέα των γεωτρήσεων και κυρίως από την πλευρά της ελληνικής εταιρίας, η οποία ήδη εκπονεί ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα στο σύνολο των ενεργειακών κλάδων με έμφαση την στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι αποφάσεις που θα κληθεί να να αναλάβει ο όμιλος Λάτση θα είναι σημαντικές καθώς  θα ενέχουν τις αναγκαιότητες μεγάλων χρηματοδοτήσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης