Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΜΕΤΩΝ: Ακολουθεί cluster φ/β 300 MW στο Αμύνταιο - Και η Βουλγαρία στους στόχους της ΔΕΗΑΝ

ΜΕΤΩΝ: Ακολουθεί cluster φ/β 300 MW στο Αμύνταιο - Και η Βουλγαρία στους στόχους της ΔΕΗΑΝ
Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες εξετάζει ενδελεχώς εξαγορές έργων ΑΠΕ στα Βαλκάνια, με έμφαση στις αγορές της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας
Με τη σύναψη μακροχρόνιων διμερών συμβολαίων με μεγάλες βιομηχανίες της χώρας προχωρεί η ΜΕΤΩΝ Ενεργειακή, δηλαδή η κοινοπραξία της RWE Renewables GmbH (51%) και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες (49%), στην υλοποίηση του φιλόδοξου επενδυτικού της προγράμματος που προβλέπει συνολικές επενδύσεις άνω του 1 δις ευρώ για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ ισχύος έως 2 GW.

Παράλληλα η ΔΕΗ Ανανεώσιμες εξετάζει ενδελεχώς εξαγορές έργων ΑΠΕ στα Βαλκάνια, με έμφαση στις αγορές της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.
Κατά την τρέχουσα περίοδο, βρίσκονται σε φάση κατασκευής έργα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 500MW, εκ των οποίων η κατασκευή 250MW φωτοβολταϊκων έργων (200MW στην Πτολεμαΐδα και 50MW στην Μεγαλόπολη) αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2022.
Επιπλέον, σε διαδικασία δημοπράτησης βρίσκεται το εμβληματικό mega φωτοβολταϊκό έργο συνολικής ισχύος 550MW στο Ορυχείο Πτολεμαΐδας, ενός εκ των μεγαλύτερων φωτοβολταϊκών πάρκων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης