Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στο φουλ οι μηχανές για τον κόμβο του φυσικού αερίου στην Τουρκία – Ρωσία: Δεν θα υπάρξει σαμποτάζ τύπου Nord Stream

Στο φουλ οι μηχανές για τον κόμβο του φυσικού αερίου στην Τουρκία – Ρωσία: Δεν θα υπάρξει σαμποτάζ τύπου Nord Stream
Οι δύο χώρες έχουν αρχίσει συζητήσεις σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων για ευαίσθητα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια του προγραμματισμένου κόμβου φυσικού αερίου
Μόσχα και Άγκυρα θα καταφέρουν να επιλύσουν όλα τα αναδυόμενα ζητήματα συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν την ασφάλεια των μελλοντικών ενεργειακών εγκαταστάσεων, επισημαίνει ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Oleg Syromolotov.
Οι δύο χώρες έχουν αρχίσει συζητήσεις σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων για ευαίσθητα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια του προγραμματισμένου κόμβου φυσικού αερίου, δήλωσε ο Syromolotov στο TASS.
«Οι κοινές προσπάθειες κατέληξαν στην πρωτοβουλία του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin να δημιουργήσει έναν κόμβο φυσικού αερίου στην Τουρκία.
Οι ειδικοί συζητούν επί του παρόντος διάφορες πτυχές που σχετίζονται με την εφαρμογή της πρωτοβουλίας, συμπεριλαμβανομένων των πλέον ευαίσθητων θεμάτων.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε τον ενθουσιασμό των Τούρκων εταίρων μας καθώς και την εποικοδομητική τους προσέγγιση και την προθυμία τους να συμμετάσχουν στο κοινό έργο», επεσήμανε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream.

Απόλυτα επιτυχημένη συνεργασία


Ο Ρώσος υφυπουργός χαρακτήρισε την ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών απόλυτα επιτυχημένη.
Ο Putin πρότεινε τη δημιουργία του μεγαλύτερου κόμβου φυσικού αερίου στην Ευρώπη στην Τουρκία και την ανακατεύθυνση του όγκου φυσικού αερίου, η διέλευση του οποίου δεν είναι πλέον δυνατή μέσω του Nord Stream, σε αυτόν τον κόμβο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί να συνεπάγεται την κατασκευή ενός άλλου συστήματος αγωγών φυσικού αερίου και τη δημιουργία ενός κόμβου στην Τουρκία, μέσω του οποίου θα παρέχεται φυσικό αέριο σε τρίτες χώρες, κυρίως ευρωπαϊκές, εάν ενδιαφέρονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης