Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση 2% για το brent, στα 84,90 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Πτώση 2% για το brent, στα 84,90 δολάρια το βαρέλι
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού τύπου WTI παραδόσεως Μαρτίου έχασε 2,2% στα 77,98 δολ. το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα
Με ισχυρή πτώση έκλεισε το πετρέλαιο, λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας που διαμορφώνεται για τις προοπτικές της ζήτησης και της οικονομίας, ενόψει της απόφασης που θα πάρει η Fed για την αύξηση των επιτοκίων της αλλά και της συνεδρίασης του OPEC και των συμμάχων του (OPEC+) που θα λάβουν αποφάσεις σχετικά με τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου του καρτέλ.
Οι επενδυτές περιμένουν ότι η Fed θα προχωρήσει την Τετάρτη 1/2/23 σε αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης, χωρίς όμως να αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας μεγαλύτερης αύξησης κατά 50 μονάδες.
Η επιθετικότητα ωστόσο της Fed στην καταπολέμηση του πληθωρισμού έχει δημιουργήσει φόβους για τις προοπτικές της αμερικανικής και της παγκόσμιας οικονομίας, που ενδέχεται να περιορίσουν σημαντικά τη ζήτηση για πετρέλαιο.
Εν τω μεταξύ, την ίδια μέρα αναμένεται να λάβει αποφάσεις και ο OPEC+ που κατά πάσα πιθανότητα θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επίπεδα της παραγωγής του, δεδομένης της αβεβαιότητας που επικρατεί για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.
Τον προηγούμενο Οκτώβριο ο OPEC+ είχε συμφωνήσει να μειώσει τον στόχο παραγωγής του κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα, περίπου το 2% της παγκόσμιας ζήτησης, με έναρξη από το Νοέμβριο και μέχρι το τέλος του 2023.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent Μαρτίου έχασε 1,76 δολ. ή 2% στα 84,90 δολ. το βαρέλι.
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού τύπου WTI παραδόσεως Μαρτίου έχασε 1,78 δολ. ή 2,2% και έκλεισε στα 77,98 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης