Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ξεκινά η αναβάθμιση του TAP - Επιπλέον 1,2 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως σε πρώτη φάση

tags :
Ξεκινά η αναβάθμιση του TAP - Επιπλέον 1,2 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως σε πρώτη φάση
Δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας Luca Schieppati με την αναβάθμιση, ο ΤΑΡ θα είναι σε θέση στο μέλλον να μεταφέρει υδρογόνο και άλλα ανανεώσιμα αέρια νέας τεχνολογίας

Σε σταδιακή επέκταση της δυναμικότητας του προχωρεί ο TAP καθώς η λειτουργία του Ελληνοβουλγαρικού IGB με τον οποίο είναι διασυνδεδεμένος έχει ανοίξει νέους δρόμους μεταφοράς φυσικού αερίου προς τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης έως και την Ουκρανία. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την 1η Απριλίου η ρουμανική Romgaz θα αρχίσει να προμηθεύεται αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, μέσω του ΤΑΡ και IGB.


Η πρώτη φάση επέκτασης της δυναμικότητας του TAP αφορά 1,2 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως και θα ενεργοποιηθεί σύντομα. Όπως είναι γνωστό ο ΤΑΡ, έχει σήμερα δυναμικότητα 10 δισ. κυβικών μέτρων αερίου και μεταφέρει αζέρικο αέριο από τα ελληνο-τουρκικά σύνορα ως την Ιταλία, μέσω Ελλάδας και Αλβανίας. Ο αγωγός έχει τη δυνατότητα τεχνικής αναβάθμισης της μεταφορικής ικανότητας ως τα 20 δισ.κμ. ετησίως και η σταδιακή αναβάθμιση του προχωρεί στο πλαίσιο της σχεδίου της ΕΕ για διπλασιασμό των ποσοτήτων αερίου που προμηθεύεται η Ευρώπη από το Αζερμπαϊτζάν ως το 2027.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης