Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΥΠΕΝ: Προς δημοπράτηση 4+1 γεωθερμικά πεδία - Ποιες περιοχές αφορούν

ΥΠΕΝ: Προς δημοπράτηση 4+1 γεωθερμικά πεδία - Ποιες περιοχές αφορούν
Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται ο διαγωνισμός για την διερεύνηση και ανάπτυξη τεσσάρων γεωθερμικών πεδίων στη Βόρεια Ελλάδα
Τέσσερα ακόμη γεωθερμικά πεδία αναμένεται να δημοπρατήσει το ΥΠΕΝ σε συνέχεια αυτών που έχουν ήδη παραχωρηθεί στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στο νησιωτικό σύμπλεγμα Λέσβου, Μήλου-Κιμώλου-Πολυαίγου και Νισύρου. Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται ο διαγωνισμός για την διερεύνηση και ανάπτυξη τεσσάρων γεωθερμικών πεδίων στη Βόρεια Ελλάδα, περιοχή που είναι εξοικειωμένη με την συγκεκριμένη μορφή ενέργειας στη χρήση αγροτικής παραγωγής, λουτροθεραπειών και τηλεθέρμανσης.
Πρόκειται για το Δέλτα του Νέστου (περιοχή Χρυσούπολης-Ερατεινού, Κεραμωτής και Κόλπου Καβάλας), το Δέλτα του Εβρου μεταξύ Αλεξανδρούπολης και ποταμού Εβρου, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Αρίστηνου- Αλεξανδρούπολης, το κεντρικό και νότιο τμήμα της Λεκάνης του Στρυμόνα και την περιοχή Ακροποτάμου Καβάλας. Το υπουργείο φέρεται να εξετάζει το κατά πόσο είναι ώριμη να συμπεριληφθεί στο διαγωνισμό και η περιοχή του Σπερχειού για την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης