Τελευταία Νέα
Ενέργεια

OPEC: Η ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 2,3% το 2023

OPEC: Η ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 2,3% το 2023
Ο OPEC εκφράζει την αισιοδοξία του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, βελτιώνοντας τις προβλέψεις του για τον ρυθμό ανάπτυξης το 2023
Σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το τρέχον έτος προχώρησε σήμερα (14/2) ο OPEC, θέτοντας στο επίκεντρο τόσο τη χαλάρωση των περιορισμών όσον αφορά στην πανδημία από την Κίνα όσο και τις ισχυρές προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του OPEC στη μηναία έκθεσή του, η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί φέτος κατά 2,32 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ή κατά 2,3%. Η πρόβλεψη του Οργανισμού είναι κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα υψηλότερη από την εκτίμηση του Ιανουαρίου, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Βασικός λόγος για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου το 2023 θα είναι η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις από την Κίνα και η επίδραση αυτής της εξέλιξης στη χώρα, την περιοχή και τον κόσμο», σημειώνει.
Ωστόσο, τονίζει ότι «η ανησυχία σχετίζεται με το βάθος και τον ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης της χώρας και των επακόλουθων επιπτώσεων στη ζήτηση πετρελαίου».

Αισιοδοξία για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας

Ο OPEC εκφράζει την αισιοδοξία του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, βελτιώνοντας τις προβλέψεις του για τον ρυθμό ανάπτυξης το 2023.
Από την άλλη, επισημαίνει ότι μια σχετική επιβράδυνση παραμένει εμφανής λόγω του υψηλού πληθωρισμού και των προσδοκιών για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων.
Ο OPEC ανέφερε ότι η παραγωγή του αργού πετρελαίου τον Ιανουάριο μειώθηκε κατά 49.000 βαρέλια την ημέρα, στα 28,88 εκατομμύρια βαρέλια ημερήσιας παραγωγής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης