Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Κέρδη 1,8% για το brent, στα 76,69 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Κέρδη 1,8% για το brent, στα 76,69 δολάρια το βαρέλι
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI Απριλίου πρόσθεσε 1,23 δολάρια ή 1,8% κι έκλεισε στα 70,9 δολ. το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα
Με σημαντική άνοδο έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι αγοραστές πήραν αποφασιστικά τα ηνία των συναλλαγών αφότου επιβεβαιώθηκε η μικρή νέα αύξηση των επιτοκίων της Fed.
Το πετρέλαιο κινήθηκε ήπια ανοδικά στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, αλλά ενισχύθηκε σημαντικά στο τελευταίο μισάωρο των συναλλαγών όταν ανακοινώθηκε η απόφαση της Fed για αύξηση των επιτοκίων της κατά 0,25%.
«Η γλώσσα της Fed σχετικά με τις μελλοντικές αυξήσεις ήταν πιο μαλακή και αυτό δίνει στήριξη στις προοπτικές των πιο ριψοκίνδυνων assets», όπως το πετρέλαιο, δήλωσε ο Troy Vincent της DTN.
Μεταξύ άλλων, στη σημερινή ανακοίνωσή  της η Fed σημείωσε ότι «ενδεχομένως να είναι κατάλληλη κάποια επιπλέον αυστηροποίηση της πολιτικής», μία σημαντική αλλαγή τόνου από τις «συνεχιζόμενες αυξήσεις» στις οποίες είχε αναφερθεί κατά την αμέσως προηγούμενη συνεδρίασή της.
Η Fed «σηματοδότησε ότι είναι πιθανές περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων, αλλά με βραδύτερο ρυθμό», σημειώνει ο Noah Barrett της Janus Henderson Investors.
«Για τις τιμές του αργού, η προοπτική περαιτέρω αυξήσεων θα μπορούσε να είναι αρνητική, καθώς υπονοεί ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να συνιστά ανησυχία και εάν δούμε υψηλότερα επιτόκια αυτό θα σημαίνει χαμηλότερη ανάπτυξη η οποία θα επιβαρύνει τη ζήτηση πετρελαίου», συνέχισε.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο Μαΐου του brent ενισχύθηκε κατά 1,8% ή 1,37 δολάρια κλείνοντας στα 76,69 δολ. το βαρέλι.
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI Απριλίου προσέθεσε 1,23 δολάρια ή 1,8% κι έκλεισε στα 70,9 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης