Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οι νέες επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος: Στα 15 ευρώ ευρώ/Mwh για τον Απρίλιο

Οι νέες επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος: Στα 15 ευρώ ευρώ/Mwh για τον Απρίλιο
Ο κ. Σκρέκας προανήγγειλε δύο νέα επιδοτούμενα προγράμματα που θα ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα
Σχετικά Άρθρα
Τις νέες επιδοτήσεις στα τιμολόγια για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος που θα ισχύσουν τον Απρίλιο ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας.
Πιο αναλυτικά για μηνιαία κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες, η επιδότηση διαμορφώνεται στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Την ίδια επιδότηση θα λάβουν όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες εφόσον μειώσουν κατά 15% την μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Όσον αφορά για τα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, η επιδότηση διαμορφώνεται στα 54 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Το κονδύλι των επιδοτήσεων τον Απρίλιο, που χρηματοδοτούνται κυρίως από τη φορολόγηση των ενεργειακών επιχειρήσεων και τις δημοπρασίες δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα φθάνει στα 24,4 εκατ. ευρώ ενώ τους τελευταίους 20 μήνες, έχουν διατεθεί συνολικά περισσότερα από 9 δισ. ευρώ.

Έρχεται και νέο Εξοικονομώ

«Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκονται σε πορεία σημαντικής αποκλιμάκωσης εξαιτίας της πτώσης των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου. Πολλοί πάροχοι ανακοίνωσαν για τον Απρίλιο τιμές που προσεγγίζουν τα επίπεδα προ ενεργειακής κρίσης. Τον Απρίλιο οι καταναλωτές θα δουν ακόμη πιο μειωμένος λογαριασμούς σε σχέση με το Μάρτιο», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ο κ. Σκρέκας τόνισε πως η μόνη λύση για μόνιμη μείωση των τιμών της ενέργειας είναι η πράσινη μετάβαση και ανήγγειλε δύο νέα επιδοτούμενα προγράμματα που θα ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα. Πρόκειται για το νέο Εξοικονομώ 2023 με ενισχύσεις για την ενεργειακή θωράκιση των κατοικιών και το Εξοικονομώ - Ανακαινίζω για νέους που εντάσσεται στη στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης. Ήδη τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκαν τα προγράμματα για την αντικατάσταση ηλεκτρικών από ηλιακούς θερμοσίφωνες (100 εκατ. ευρώ) και για φωτοβολταϊκά στη στέγη (200 εκατ. ευρώ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης