Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νέα πτώση στο πετρέλαιο, -1,2% και κάτω από 75 δολ. το Brent – Στο +2,8% για την εβδομάδα

Νέα πτώση στο πετρέλαιο, -1,2% και κάτω από 75 δολ. το Brent – Στο +2,8% για την εβδομάδα
Εβδομαδιαία κέρδη για το πετρέλαιο
Σχετικά Άρθρα
Πτωτικά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα μετά από τριήμερο ανοδικό σερί, έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου, ως αποτέλεσμα των φόβων για μία νέα παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση που θα επιφέρει έντονο πλήγμα στη ζήτηση, αλλά και της νέας αύξησης των επιτοκίων από πλευράς Federal Reserve που αυστηροποιεί ακόμη περισσότερο τις νομισματικές συνθήκες.
Ειδικότερα, το -παγκόσμιο σημείο αναφοράς- πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Μαΐου σημείωσε πτώση της τάξεως του 1,2%, στα 74,99 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησε κατά 1% κλείνοντας στα 69,26 δολάρια το βαρέλι.
Ωστόσο, σε επίπεδο εβδομάδας, το Brent ενισχύθηκε κατά 2,8% και το WTI κατά 3%. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, Brent και WTI υπέστησαν βαριές απώλειες, της τάξεως του 11,9% και 13% αντίστοιχα.
«Οι τιμές του πετρελαίου, που είχαν παγιδευτεί σε καθοδικό σπιράλ λόγω της αναταραχής των αγορών, μπόρεσαν να ανακάμψουν για σύντομο χρονικό διάστημα, αν και στα 77 δολάρια το Brent παρέμεινε 10% φθηνότερο από ό,τι στην αρχή του έτους. Αυτό αποδίδεται αφενός στην ακόμα αυξημένη αποστροφή κινδύνου και αφετέρου στην υψηλή προσφορά», σχολιάζει στο MarketWatch η Barbara Lambrecht, αναλύτρια εμπορευμάτων στην Commerzbank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης