Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΣΦΑ: Έως 1η Ιουνίου οι προσφορές για το market test - Ποιοί μπορούν να συμμετέχουν

tags :
ΔΕΣΦΑ: Έως 1η Ιουνίου οι προσφορές για το market test - Ποιοί μπορούν να συμμετέχουν
Στόχος είναι να καταγραφεί το ενδιαφέρον των επενδυτών και των παικτών της αγοράς για δέσμευση μελλοντικής αδιάλειπτης δυναμικότητας από όλα τα σημεία εισόδου
Έως την 1η Ιουνίου καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν στον ΔΕΣΦΑ μη δεσμευτικά αιτήματα για την κατανομή μελλοντικής αδιάλειπτης δυναμικότητας στο Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ).

Πρόκειται για την προκήρυξη από τον Διαχειριστή του συστήματος φυσικού αερίου της πρώτης μη δεσμευτικής φάσης του market test μέσω του οποίου επιδιώκει να προσδιορίσει τις μελλοντικές ανάγκες του συστήματος ώστε αναλόγως να προσαρμόσει τους σχεδιασμούς και τις επενδύσεις του για την μελλοντική επαύξηση της δυναμικότητας του δικτύου.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που δημοσιεύθηκε χθες από τον ΔΕΣΦΑ αφορά σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης υγροποιημένου αερίου στη Ρεβυθούσα, τις διασυνδέσεις με άλλα συστήματα, αλλά και τις διασυνδέσεις των FSRU που προωθούνται.

Στόχος του market test είναι να συγκεντρωθεί και να καταγραφεί το ενδιαφέρον των επενδυτών και των παικτών της αγοράς για δέσμευση μελλοντικής αδιάλειπτης δυναμικότητας από όλα τα σημεία εισόδου, προκειμένου ο ΔΕΣΦΑ να μπορέσει να σχεδιάσει τα απαραίτητα έργα τεχνικής αναβάθμισης του συστήματος των αγωγών, κατά τρόπο που να καλύπτουν τις ανάγκες περισσότερων του ενός ενδιαφερόμενων. Έτσι, μπορεί να μειωθεί το κόστος για κάθε επενδυτή, πράγμα που αυξάνει τις πιθανότητες υλοποίησης των έργων αυτών.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης