Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΣΦΑ: Στο 50% το ύψος της «κοινωνικοποίησης» του τερματικού της Ρεβυθούσας

ΔΕΣΦΑ: Στο 50% το ύψος της «κοινωνικοποίησης» του τερματικού της Ρεβυθούσας
Όπως επισημαίνει ο ΔΕΣΦΑ για την εκπόνηση της μελέτης κόστους οφέλους ακολουθούνται οι κατευθυντήριες γραμμές του ENTSOG
Στο 50% προτείνει ο ΔΕΣΦΑ να οριστεί το ύψος της «κοινωνικοποίησης» του τερματικού σταθμού της Ρεβυθούσας για την ρυθμιστική περίοδο 2024 – 2027, αν και όπως υποστηρίζει η σημασία και ο ρόλος της συγκεκριμένης υποδομής για τη λειτουργία του εθνικού συστήματος φυσικού αερίου θα επέτρεπε και ακόμη υψηλότερο ποσοστό «κοινωνικοποίησης».

Μελέτη κόστους - οφέλους

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η μελέτη κόστους-οφέλους που εκπόνησε ο ΔΕΣΦΑ και έθεσε σε συμπληρωματική δημόσια διαβούλευση η ΡΑΕ στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης του Επιτρεπόμενου Εσόδου για τη Ρυθμιστική Περίοδο 2024-2027 και των Τιμολογίων για το έτος 2024 του ΔΕΣΦΑ.
Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 22 Μαΐου και στο επίκεντρο της βρίσκεται το ποσοστό διασποράς του κόστους της εγκατάστασης επαναεριοποίησης LNG της Ρεβυθούσας.

Με άλλα λόγια σε ποιο ποσοστό θα μετακυληστεί στους τελικούς καταναλωτές το κόστος της συγκεκριμένης υποδομής επιβαρύνοντας τα τιμολόγια φυσικού αερίου.
‘Όπως επισημαίνει ο ΔΕΣΦΑ για την εκπόνηση της μελέτης κόστους οφέλους ακολουθούνται οι κατευθυντήριες γραμμές του ENTSOG, δηλαδή του συλλογικού φορέα των διαχειριστών δικτύων φυσικού αερίου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης