Τελευταία Νέα
Ενέργεια

8ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών - ΔΕΗ: Ορίζοντας δεκαετίας για επενδύσεις σε Ελλάδα και Βαλκάνια

8ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών - ΔΕΗ: Ορίζοντας δεκαετίας για επενδύσεις σε Ελλάδα και Βαλκάνια
Στο ζήτημα των ΑΠΕ πέρασε από πολλά στάδια και ότι ακόμα είμαστε υποδεέστεροι στο franchise εγκαταστημένης ισχύος, τόνισε ο κ. Πολίτης της Euroxx Securities
Συζήτηση με θέμα Πράσινη Ενέργεια και Ενδυνάμωση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), κατά την τρίτη μέρα του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς 26 - 29 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Κωνσταντίνος Μαύρος, ΔΕΗ

Ο Κωνσταντίνος Μαύρος, CEO της ΔΕΗ στις ΑΠΕ, τόνισε ότι η ΔΕΗ έχει ορίζοντα δεκαετίας για σημαντικές επενδύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια.
Είμαστε πολύ υπερήφανοι που βάζουμε τη ΔΕΗ στον παγκόσμιο χάρτη πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε ότι η αγορά έχει ωριμάσει αρκετά εφόσον τα έργα έχουν το απαραίτητο μέγεθος.
Παρατήρησε επίσης ότι πρέπει να γίνουν σημαντικές επενδύσεις στα δίκτυα για την ανάπτυξης της ΔΕΗ προς τα Βαλκάνια ώστε να δημιουργηθούν clusters με στόχο να παράγουμε ρεύμα.
Στην ερώτηση της συντονίστρια της συζήτησης, Χρύσας Λιάγκου, δημοσιογράφου στην Καθημερινή, πως δύο κορυφαίοι ενεργειακοί όμιλοι, η RWE και η ΔΕΗ, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να συμβάλλουν στην επιτάχυνση της ελληνικής ενεργειακής μετάβασης, ο Κώστας Παπαμαντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της RWE, ανέφερε ότι μαζί με τη ΔΕΗ έλαβαν την τελική επενδυτική απόφαση για την κατασκευή πέντε φωτοβολταϊκών έργων.
Τα πέντε έργα προβλέπεται να είναι πλήρως λειτουργικά έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2024.

Γιωργος Πολίτης, Euroxx Securities

Τέλος, ο Γιώργος Πολίτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Euroxx Securities S.A., εκτίμησε ότι το ζήτημα των ΑΠΕ πέρασε από πολλά στάδια και ότι ακόμα είμαστε υποδεέστεροι στο franchise εγκαταστημένης ισχύος.
Τόνισε πάντως πως για προσελκύσουμε το διεθνές ενδιαφέρον πρέπει να κάνουμε μεγάλα projects.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης