Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Το πλάνο ανάπτυξης των πέντε φωτοβολταϊκών πάρκων και η υλοποίηση του στόχου των 1,5 GW το 2023

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Το πλάνο ανάπτυξης των πέντε φωτοβολταϊκών πάρκων και η υλοποίηση του στόχου των 1,5 GW το 2023
Το project αποτελεί μέρος του ευρύτερου επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΗΑΝ για την εγκατάσταση πράσινων έργων συνολικής ισχύος 960 MW, στην Πτολεμαίδα, αξιοποιώντας εκτάσεις παλαιών ορυχείων της ΔΕΗ
Με συστηματικό τρόπο προχωρεί η ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην υλοποίηση του αναπτυξιακού της προγράμματος που στόχο έχει η εγκατεστημένη ισχύς της στο τέλος του 2023 να φθάνει το 1,5 GW και να ανέλθει σε 5 GW σε βάθος πενταετίας. Μάλιστα η προώθηση των έργων από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αλλά και η προοπτική της εξαγοράς της ENEL στη Ρουμανία έχουν δώσει στη μητρική ΔΕΗ τη δυνατότητα να προχωρήσει ήδη στη σύναψη του πρώτου πράσινου PPA με τη Βιοχάλκο, ενώ σε εξέλιξη είναι η συζητήσεις και με άλλο μεγάλο βιομηχανικό όμιλο της χώρας για αντίστοιχη συμφωνία.
Ενδεικτικό της μεγάλης κινητικότητας του ομίλου ΔΕΗ στον τομέα των ΑΠΕ είναι ότι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες είναι έτοιμη να προχωρήσει στην κατασκευή πέντε φωτοβολταϊκών πάρκων σε έκταση πρώην λιγνιτορυχείου στην Πτολεμαΐδα μετά και το κλείσιμο συμφωνίας με την Alpha Bank για τη χρηματοδότηση του έργου μέσω μακροπρόθεσμου δανείου ύψους 37 εκατ. ευρώ, ενώ το συγκεκριμένο πάρκο συνολικής ισχύος 159 MW, έχει λάβει ήδη το πράσινο φως για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), ύψους 49 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης