Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Αύξηση 2% στο Brent, στα 78,36 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Αύξηση 2% στο Brent, στα 78,36 δολάρια το βαρέλι
Το αργό τύπου West Texas Intermediate, παράδοσης Ιουλίου, ενισχύθηκε κατά 1,43 δολάρια ή 2% και ολοκλήρωσε την ημέρα στα 74,34 δολάρια το βαρέλι
Άνοδο κατέγραψαν την Τετάρτη 24 Μαΐου οι τιμές του πετρελαίου, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση στο υψηλότερο επίπεδο τριών και πλέον εβδομάδων, λόγω πτώσης στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate, παράδοσης Ιουλίου, ενισχύθηκε κατά 1,43 δολάρια ή 2% και ολοκλήρωσε την ημέρα στα 74,34 δολάρια το βαρέλι.
Αντίστοιχα κέρδη κατέγραψε και το πετρέλαιο τύπου Brent, με το συμβόλαιο του Ιουλίου να ενισχύεται κατά 1,52 δολάρια ή 2% και να κλείνει στα 78,36 δολάρια το βαρέλι.
Πάντως, στην άνοδο των τιμών του αργού συνέβαλαν, σύμφωνα με αναλυτές, και οι δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Abdulaziz bin Salman, την Τρίτη, ο οποίος προειδοποίησε τους traders που ποντάρουν στη συνέχιση της πτώσης των τιμών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι πιθανή μια νέα μείωση της παραγωγής από τα μέλη του σχήματος OPEC+.
Σημειώνεται ότι τα μέλη του OPEC και οι σύμμαχοί τους, που απαρτίζουν τον OPEC+, πρόκειται να συνεδριάσουν στις αρχές Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης