Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Με εγγυητικές 250.000 e/MW η αποθήκευση... παιχνίδι για λίγους

tags :
Με εγγυητικές 250.000 e/MW η αποθήκευση... παιχνίδι για λίγους
Ο ΑΔΜΗΕ έθεσε σε διαβούλευση τις τεχνικές προδιαγραφές για τη σύνδεση των μονάδων αποθήκευσης με το σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουνίου

Υπόθεση για ισχυρούς οικονομικά παίκτες, είναι η αποθήκευση ενέργειας όπως προκύπτει από το ύψος των εγγυητικών επιστολών που θα κληθούν να καταθέσουν στον ελληνικό δημόσιο, αλλά και τον ΔΑΠΕΕΠ εφόσον επιλεγούν στο διαγωνισμό που θα διενεργήσει το επόμενο διάστημα η ΡΑΑΕΥ για την λειτουργική και επενδυτική ενίσχυση που θα λάβουν οι συγκεκριμένες επενδύσεις.  

Οι εγγυήσεις προσδιορίζονται σε ευρώ/MW μέγιστης εγχεόμενης ενέργειας και αφορούν τόσο την καλή εκτέλεση του έργου όσο και στη συνέχεια την καλή λειτουργία του.

Όπως προκύπτει από τις χθεσινές ανακοινώσεις τη ΡΑΑΕΥ ο πρώτος διαγωνισμός για τον προσδιορισμό της λειτουργικής και επενδυτικής ενίσχυσης των έργων αποθήκευσης θα προκηρυχθεί εντός του δευτέρου δεκαημέρου του Ιουνίου με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η προκήρυξη θα γίνει στις 15 Ιουνίου και όπως προκύπτει από την υπουργική απόφαση που είχε υπογράψει ο Κώστας Σκρέκας θα αφορά σε συνολική αποθηκευτική ισχύ 400 MW.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης