Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΣΦΑ: Έκδοση τιμολογίων χωρίς την έγκριση της ΡΑΕ για το ύψος του μεσοσταθμικού κόστους κεφαλαίου (WACC)

ΔΕΣΦΑ: Έκδοση τιμολογίων χωρίς την έγκριση της ΡΑΕ για το ύψος του μεσοσταθμικού κόστους κεφαλαίου (WACC)
Στις 3 Ιουλίου, η πρώτη δημοπρασία για δέσμευση δυναμικότητας το 2024
Στην έκδοση τιμολογίων για τη δέσμευση δυναμικότητας στα τρία σημεία εισόδου- εξόδου του συστήματος φυσικού αερίου το έτος 2024 προχώρησε ο ΔΕΣΦΑ χωρίς την απαιτούμενη έγκριση από τη ΡΑΕ για το ύψος του WACC (μεσοσταθμικό κόστος κεφαλαίου) που αποτελεί βασική παράμετρο για τον προσδιορισμό του ρυθμιζόμενου ετήσιου εσόδου και των τιμολογίων, όπως προβλέπει το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Τα τιμολόγια έχουν αναρτηθεί από το Σάββατο 3 Ιουνίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των χρηστών όπως και η ημερομηνία διεξαγωγής της πρώτης δημοπρασίας για δέσμευση δυναμικότητας το 2024, την Δευτέρα 3 Ιουλίου.
Σύμφωνα με πηγές του ΔΕΣΦΑ η ημερομηνία διεξαγωγής της δημοπρασίας είναι δεσμευτική για τους Διαχειριστές όλης της Ευρώπη.
Ως εκ τούτου έπρεπε να οριστεί και να γνωστοποιηθεί στους χρήστες, οι οποίοι θα πρέπει να γνωρίζουν επίσης και το αντίστοιχο τιμολόγιο για το κάθε ένα από τα τρία σημεία εισόδου (Σιδηρόκαστρο, Νέα Μεσημβρία και Αγ. Τριάδα). Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα τιμολόγια έλαβαν υπόψη τους το Wacc που προτείνει ο Διαχειριστής στην εισήγησή του προς τη ΡΑΕ για την ρυθμιστική περίοδο 2024-2027 και το οποίο προσδιορίζεται στο 9,14%.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης