Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οι αλλαγές που ετοιμάζονται για το νέο ΕΣΕΚ - Λιγότερα φωτοβολταϊκά, πιθανώς μικρότερη αποθήκευση

Οι αλλαγές που ετοιμάζονται για το νέο ΕΣΕΚ - Λιγότερα φωτοβολταϊκά, πιθανώς μικρότερη αποθήκευση
Αναμένονται αλλαγές στο μείγμα των ΑΠΕ και στις ανάγκες αποθήκευσης ενέργειας
Στον επόμενο υπουργό Ενέργειας που θα αναλάβει το «τιμόνι» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) μετά τις εκλογές της 25η Ιουνίου, θα πέσει το βάρος ολοκλήρωσης της αναθεώρησης του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ). Κι αυτό παρότι ο νυν υπηρεσιακός υπουργός κ. Παντελής Κάπρος ήταν ο επικεφαλής της ομάδας που συνέταξε το αρχικό draft που είχε παρουσιαστεί από τον τέως υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου.
Αλλά καθώς δεν υπάρχει κείμενο για το νέο ΕΣΕΚ, όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου, ο κ. Κάπρος έχει αποφασίσει ότι τα χρονικά περιθώρια πλέον είναι πολύ στενά και έτσι, όπως εκτιμούν, θα μείνει «προίκα» στον επόμενο υπουργό. Άλλωστε, ακόμη δεν έχει αποσταλεί στα μέλη της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής για διαβούλευση το κείμενο του υπό αναθεώρηση ΕΣΕΚ.
Έτσι, αν και το χρονικό περιθώριο για την αποστολή του πρώτου draft είναι έως τις 30 Ιουνίου, τελικά αυτό αναμένεται να αποσταλεί στην Κομισιόν εκπρόθεσμα, παρότι ο κ. Σκρέκας είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα το υποβάλλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διαβάστε περισσότερα στo www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης