Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Επέστρεψε στις εβδομαδιαίες απώλειες το πετρέλαιο

Επέστρεψε στις εβδομαδιαίες απώλειες το πετρέλαιο
Αρνητικό πρόσημα στην εβδομάδα για τον «μαύρο χρυσό»
Σχετικά Άρθρα
Το θετικό κλίμα που είχε διαμορφωθείς στις αρχές της εβδομάδας δεν διήρκησε για το πετρέλαιο, καθώς η αβεβαιότητα για την παγκόσμια ζήτηση και η απουσία ενθαρρυντικών οικονομικών στοιχείων για Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα, αντιστάθμισαν την αισιοδοξία για μειωμένη προσφορά στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Τούτου λεχθέντος, την Κυριακή 4/6 οι παραγωγοί του ΟΠΕΚ αποφάσισαν να διατηρήσουν τις τρέχουσες περικοπές μέχρι το τέλος του 2024, ενώ ο κορυφαίος παραγωγός του ΟΠΕΚ και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού πετρελαίου στον κόσμο, η Σαουδική Αραβία, δήλωσε ότι θα μειώσει οικειοθελώς την παραγωγή του κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Ιούλιο, σε περίπου 9 εκατομμύρια bpd.
Ωστόσο, ακόμη και οι προσδοκίες για χαμηλότερη προσφορά, δεν ήταν αρκετές να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα στην αγορά.
Σε αυτό το πλαίσιο, το πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Αυγούστου έκλεισε με πτώση 1,5% στα 74,79 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αργό τύπου WTI (West Texas Intermediate) παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε 1,6% και έκλεισε στα 70,17 δολάρια το βαρέλι. Για το σύνολο της εβδομάδας, Brent και WTI κατέγραψαν πτώση 1,8% και 2,2% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης