Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος 15% στις τιμές συμβολαίων TTF επαναφέρει τις ανησυχίες για τον επερχόμενο χειμώνα

Άνοδος 15% στις τιμές συμβολαίων TTF επαναφέρει τις ανησυχίες για τον επερχόμενο χειμώνα

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τα μέτρα

Η εξέλιξη των τιμών του φυσικού αερίου και συνακόλουθα του ηλεκτρισμού θα είναι ένα από τα πρώτα και μείζονα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει να γίνεται φανερό ότι είναι βάσιμες οι ανησυχίες των αναλυτών που προειδοποιούν για νέο ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης μετά τον Αύγουστο.

Οι καιρικές συνθήκες, γεωπολιτικοί παράγοντες όπως η εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και η ζήτηση στην Ασία, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο και η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για έναν ακόμη δύσκολο ενεργειακά χειμώνα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχοντας προεξοφλήσει ότι η ενεργειακή κρίση έληξε, ζήτησε πριν λίγες ημέρες από τα κράτη μέλη, να άρουν τους έκτακτους μηχανισμούς που υιοθέτησαν για να περιορίσουν τις επιπτώσεις της στους τελικούς καταναλωτές. Πάντως ακόμη και αυτή η σύσταση της Επιτροπής ήταν μάλλον συγκρατημένη αφού έθετε ως όριο το τέλος του 2023, αφήνοντας κάποια χρονικά περιθώρια επανεξέτασης της κατάστασης στη διάρκεια του Φθινοπώρου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης