Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τα βασικά προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης

Τα βασικά προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης
Ο τομέας Ενέργειας εκτός από την πράσινη μετάβαση περιλαμβάνει και την «καυτή πατάτα» των τιμολογίων ρεύματος
Σχετικά Άρθρα
Με τις προκλήσεις και τα ανοικτά μέτωπα του τομέα Ενέργειας και του Περιβάλλοντος έρχεται αντιμέτωπος ο νέος υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος θα βρεθεί στα βαθιά αφού θα κληθεί να ισορροπήσει αντίθετα συμφέροντα.
Ο τομέας Ενέργειας εκτός από την πράσινη μετάβαση περιλαμβάνει και την «καυτή πατάτα» των τιμολογίων ρεύματος.

Από τις αρχές Οκτωβρίου τα νοικοκυριά θα κληθούν να αφομοιώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής με νέο μανδύα όπως και και το τέλος των επιδοτήσεων.
Η ΡΑΑΕΥ ολοκλήρωσε τη διαβούλευση με τους παρόχους που εισάγει αλλαγές στο Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας για τα νοικοκυριά.
Η διοίκηση της ΔΕΗ θεωρεί ότι η υποχρέωση επιστολής στα 5,5 εκατομμύρια των καταναλωτών της θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί επιπλέον κόστος για την επιχείρηση και αντιπροτείνει η σύμβαση να σταλεί με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και η ψηφιακή υπογραφή από τον πελάτη να γίνει μέσω της πλατφόρμας gov.gr.

Επιπλέον η ΔΕΗ διαπιστώνει αρκετή γραφειοκρατία σε βαθμό που θα επιφέρει σύγχυση στους καταναλωτές αφού οι πάροχοι θα πρέπει από τον Ιούλιο να δώσουν τιμή ανά MWh για τον Οκτώβριο. Θυμίζει προς τη ΡΑΑΑΕΥ ότι θα πρέπει οι πάροχοι να δώσουν τιμές για τους μήνες του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου.
Η διοίκηση της ΔΕΗ εκφράζει την ανησυχία της για την πορεία των τιμών ηλεκτρικού ρεύματος και προεξοφλεί ότι θα είναι σε ανοδική τροχιά. Τη ίδια στιγμή θεωρεί ότι το νέο κανονιστικό πλαίσιο περιορίζει τον ελεύθερο ανταγωνισμό μεταξύ των παρόχων.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και άλλοι πάροχοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το πλαίσιο ενημέρωσης των καταναλωτών γίνεται περίπλοκο ενώ θα επιθυμούσαν την καθιέρωση υποχρεωτικών προγραμμάτων με κυμαινόμενη τιμή ρεύματος και ένα σταθερό τιμολόγιο για όσο θα διαρκεί η σύμβαση με τον πελάτη τους.
Ο νέος υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης θα κληθεί να αμβλύνει τις γωνίες ανάμεσα στους παρόχους τους καταναλωτές και της ΡΑΑΕΥ.

Ακόμη η νέα ηγεσία του υπουργείου θα πρέπει να αποκαταστήσει το μείζον πρόβλημα που είχε προκύψει με την απόφαση του ΣτΕ που άλλαξε το χάρτη στα οικόπεδα εκτός σχεδίου. Σήμερα δικαίωμα ανέγερσης έχουν μόνο οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν 20 στρέμματα και στη μια πλευρά του οικοπέδου υπάρχει δημόσιος δρόμος.
Η νέα ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι βέβαιο ότι θα δεχθεί παράπονα από επενδυτών ΑΠΕ σε σχέση με τη διασύνδεση τους με το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης