Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νέο Κανονισμό για τις μονάδες αποθήκευσης ζητά η αγορά - Λειτουργεί με προ 20ετίας πλαίσιο

Νέο Κανονισμό για τις μονάδες αποθήκευσης ζητά η αγορά - Λειτουργεί με προ 20ετίας πλαίσιο
Με τον νέο Κανονισμό θα μπορεί να μεταβάλλεται και να αναστέλλεται το χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων για χορήγηση και τροποποίηση αδειών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας και να προβλέπονται ειδικοί όροι για σταθμούς αποθήκευσης
Με κανονισμό του 2000 για συμβατικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής δίνονται ακόμη οι άδειες για αποθήκευση ενέργειας καθώς εκκρεμεί η έκδοση ενός νέου Κανονισμού. Ειδικότερα, οι άδειες για μονάδες αποθήκευσης χορηγούνται από τη ΡΑΑΕΥ (Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργεαιας και Υδάτων) βάσει της υπουργικής απόφασης «Κανονισμός αδειών παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας» (ΦΕΚ Β΄ 1498/08.12.2000), η οποία σύμφωνα με μια μεταβατική διάταξη που είχε περιληφθεί στον νόμο 4001/2011 εξακολουθεί να ισχύει για όσα θέματα δεν ρυθμίζονται διαφορετικά και έως την έκδοση του νέου Κανονισμού Αδειών Αποθήκευσης.
Έτσι, την ώρα που το επενδυτικό ενδιαφέρον για μονάδες αποθήκευσης όπως διαφάνηκε και από τη μεγάλη συμμετοχή στον διαγωνισμό της ΡΑΑΕΥ, που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και από τη βροχή αιτήσεων για έκδοση αδειών, τα έργα προχωρούν με βάση έναν παρωχημένο κανονισμό 20ετίας. «Άλλα τα προαπαιτούμενα και τα κριτήρια το 2000 και άλλα σήμερα. Για παράδειγμα, τότε κανονισμός ζητούσε business plan που πλέον δεν χρειάζεται, έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τις εγγυητικές κλπ. Είναι πολλά που πρέπει να επικαιροποιηθούν», επισημαίνει παράγοντας της αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης