Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τζαννετάκης (Motor Oil): Ζήτηση και περιθώρια ανακάμπτουν - Σε πλήρη λειτουργία το διυλιστήριο

Τζαννετάκης (Motor Oil): Ζήτηση και περιθώρια ανακάμπτουν - Σε πλήρη λειτουργία το διυλιστήριο
Ανοδικά η ζήτηση με επίκεντρο την βενζίνη - Ολοκληρώθηκε η περίοδος συντήρησης που "έρριξε" το β΄τρίμηνο - Στα 50 εκατ οι επενδύσεις για ΑΠΕ το 2023
Η ζήτηση ανακάμπτει για τα περιθώρια δύλισης στο δεύτερο εξάμηνο του 2023, στοιχείο που έχει ήδη καταγραφεί από το τρίτο τρίμηνο και με την ολοκλήρωση της συντήρησης των μονάδων του διυλιστηρίου από τις αρχές Ιουλίου οι όγκοι παραγωγής στις πωλήσεις σε συνδυασμό με τα καλύτερα περιθώρια θα οδηγήσουν σε σαφέστερα καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με αυτά του δευτέρου τριμήνου, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής CEO της Motor Oil Πέτρος Τζαννετάκης στο teleconference με τους αναλυτές και ξένους επενδυτές.

Ο κ. Τζαννετάκης στάθηκε ιδιαίτερα ατην άνοδο που υπάρχει στους όγους πωλήσεων στην βενζίνη αλλά και στα margins των cracks, αναφέροντας ενδεικτικά νούμερα όπως 29 δολ για τα cracks της βενζίνης και 38 δολ για την gasoil σε ερώτηση επενδυτή ξένου οίκου. Σημείωσε την ισχυρή ζήτηση που υπάρχει ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου αλλά και το γεγονός ότι διυλιστήρια έχουν διακόψει παραγωγή στην Ευρώπη, λόγω έλλειψης ανεφοδιασμού με ρωσικό πετρέλαιο. Εν προκειμένω η Motor Oil εφοδιάζεται κυρίως με ιρακινό και δευτερευόντως με πετρέλαιο από την Λιβυή και το Καζακστάν.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης