Τελευταία Νέα
Ενέργεια

EurοΑsia: H 7η Σεπτεμβρίου θα κρίνει το μέλλον του έργου - Καταβολή 50 εκατ. ευρώ στη Nexans

EurοΑsia: H 7η Σεπτεμβρίου θα κρίνει το μέλλον του έργου - Καταβολή 50 εκατ. ευρώ στη Nexans

Οι καθυστερήσεις στην προώθηση του έργου έχουν ήδη οδηγήσει σε αύξηση του προϋπολογισμού του από 1,575 δις ευρώ σε 1,925 δισ ευρώ

Κρίσιμη για το μέλλον της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ- Κύπρου- Ελλάδας γνωστής ως EurοΑsia Interconnector, είναι η 7η Σεπτεμβρίου, καθώς η διαχειριστική εταιρία του έργου θα πρέπει να καταβάλει 50 εκατ. ευρώ, ως προκαταβολή στη νορβηγική Nexans που έχει αναλάβει να κατασκευάσει το καλώδιο.


Από την καταβολή ή όχι του ποσού αυτού θα διαφανεί η ικανότητα του φορέα υλοποίησης, δηλαδή της εταιρίας EurοΑsia Interconnector υπό τον επιχειρηματία Νάσο Κτωρίδη να εξασφαλίσει τα αναγκαία κεφάλαια και να προωθήσει ένα έργο μεγάλου κόστους αλλά και αδιαμφισβήτητης γεωστρατηγικής σημασίας, το οποίο πάντως επί του παρόντος αντιμετωπίζει προβλήματα και κινδυνεύει να απωλέσει το status του διευρωπαϊκού project.

Και τούτο διότι η Κομισιόν έχει διαμηνύσει πως αν δεν τηρηθούν τα δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα θα τεθούν υπό επανεξέταση ακόμη και τα ευρωπαϊκά κονδύλια, ύψους 657 εκατ. που έχουν εξασφαλιστεί μέσω της ένταξης της διασύνδεσης στην λίστα των ευρωπαϊκών έργων PCI/PMI.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης