Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οι τιμές ενέργειας και καυσίμων δοκιμάζουν τις αστικές συγκοινωνίες

Οι τιμές ενέργειας και καυσίμων δοκιμάζουν τις αστικές συγκοινωνίες
Στις οικονομικές καταστάσεις των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ) για το 2022, καταγράφεται αύξηση κατά 87,32% στο κόστος ενέργειας

Σε ποσοστό που υπερβαίνει το 70% έχουν εκτοξευθεί τα κόστη των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας εξαιτίας των ανατιμήσεων στα καύσιμα και την ηλεκτρική ενέργεια. Η πίεση που δέχονται τα ΜΜΜ είναι τεράστια. Με τις τιμές των καυσίμων να έχουν πάρει πάλι την ανιούσα, οι προβλέψεις για το μέλλον παραμένουν δυσοίωνες. Η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τη βιωσιμότητα των συγκοινωνιακών φορέων, που στρέφονται στην ηλεκτροκίνηση.

Είναι ενδεικτικό ότι στις οικονομικές καταστάσεις των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ) για το 2022, καταγράφεται αύξηση κατά 87,32% στο κόστος ενέργειας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Σε απόλυτα νούμερα, αντιστοιχεί σε επιπλέον 24,79 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη σχετική ανάλυση, το κόστος για το ρεύμα έλξης -με το οποίο κινούνται τα μέσα σταθερής τροχιάς- ανήλθε εντός του 2022 στα 37,42 εκατ. ευρώ έναντι 19,92 εκατ. το 2021. Αντίστοιχα το ρεύμα φωτισμού και πάρκινγκ έφτασε στα 15,76 εκατ. ευρώ από 8,47 εκατ. που ήταν την προηγούμενη χρονιά.

Προκειμένου να ανταποκριθούν στα αυξημένα λειτουργικά κόστη, λόγω των μεγάλων ανατιμήσεων στην ενέργεια, τα μέσα σταθερής τροχιάς της πρωτεύουσας έλαβαν το 2022, με τη μορφή επιχορήγησης, 51,87 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης