Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Επενδύσεις 6 δισ μέχρι το 2030 ο στόχος για τα Υπεράκτια - Οι επιφυλάξεις της αγοράς

Επενδύσεις 6 δισ μέχρι το 2030 ο στόχος για τα Υπεράκτια - Οι επιφυλάξεις της αγοράς
Τον Ιανουάριο του 2024 θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τις τεχνικές μελέτες και ΣΜΠΕ για κάθε περιοχή ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών πάρκων και το διάστημα Ιουνίου- Αυγούστου 2024 η υποβολή προς έγκριση
Mε την παράλληλη ανάπτυξη επενδύσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα, σχέδιο που θα στηριχτεί με την ανάπτυξη ενός με δύο πλωτών έργων ως πιλοτικά, θα συνδυασθεί το άνοιγμα της αγοράς υπεράκτιων αιολικών πάρκων στην Ελλάδα. Αυτό έγινε σαφές χθες από τις τοποθετήσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ και της διοίκησης της ΕΔΕΥΕΠ κατά την παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων. Επίσης, ο υπουργός κ. Θόδωρος Σκυλακάκης γνωστοποίησε την πρόθεση του υπουργείου να επισπεύσει την υλοποίηση του Προγράμματος μέσω με στόχο να έχουν τεθεί σε λειτουργία τα πρώτα έργα πριν το 2030.

Μίλησε για παράλληλη ανάπτυξη των μελετών από την ΕΔΕΥΕΠ και τον ΑΔΜΗΕ αλλά και για την ανάληψη των ερευνών και της αδειοδοτικής διαδικασίας από το κράτος, που όπως είπε μπορεί να εξασφαλίζει πιο γρήγορα άδειες. Οι επενδυτές, σύμφωνα με τον υπουργό θα έχουν άμεση πρόσβαση στα δεδομένα των ερευνών, ενώ όπως διευκρίνισε στη συνέχεια ο κ. Στεφάτος απαντώντας σε σχετική ερώτηση , η όλη διαδικασία δεν θα ακυρώνει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που μπορεί να έχει κάθε εταιρία. Η διεξαγωγή των ερευνών και των αδειοδοτήσεων πάντως κεντρικά από το κράτος προυποθέτει αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, αφού προβλέπει την διεξαγωγή τους από τους επενδυτές.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης