Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Eυνοϊκό Χωροταξικό για Αιολικά στα μη διασυνδεδεμένα νησιά και βραχονησίδες - Τι θα ισχύσει για την ηπειρωτική χώρα

Eυνοϊκό Χωροταξικό για Αιολικά στα μη διασυνδεδεμένα νησιά και βραχονησίδες - Τι θα ισχύσει για την ηπειρωτική χώρα
Το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης εδάφους σε επίπεδο δημοτικής ενότητας δεν μπορεί να υπερβαίνει το 4%, δηλαδή 0,53 τυπικές ανεμογεννήτριες ανά 1.000 στρέμματα
Ευνοϊκό είναι το πλαίσιο για τη χωροθέτηση αιολικών πάρκων με έργα διασύνδεσης και υβριδικών έργων στα μη διασυνδεδεμένα νησιά το οποίο προτείνει το νέο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τις ΑΠΕ (ΕΧΠ ΑΠΕ) που έχει παραδοθεί από τους μελετητές στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αναμένεται άμεσα να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Ειδικότερα, για την χωροθέτηση αιολικών εγκαταστάσεων στα κατοικημένα νησιά του Αιγαίου και Ιονίου Πελάγους πρέπει να λαμβάνονται υπόψη ειδικά κριτήρια.
Καταρχάς, το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης εδάφους σε επίπεδο δημοτικής ενότητας δεν μπορεί να υπερβαίνει το 4%, δηλαδή 0,53 τυπικές ανεμογεννήτριες ανά 1.000 στρέμματα. Ειδικά στα μη διασυνδεδεμένα νησιά με το σύστημα και το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της ηπειρωτικής χώρας (και έως τη διασύνδεση τους) η συνολική ισχύς των αιολικών σταθμών ανά νησί δεν θα πρέπει να ξεπερνά το διπλάσιο του επιπέδου αιχμής της ζήτησης που εμφανίζει σε μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα (δεκαετία).

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης